SUA, noi detalii despre testul Coreei de Nord: Nu vom accepta niciodată

kim jong
kim jong

Secretarul de stat american, Rex Tillerson, a declarat că racheta lansată de Coreea de Nord era o "rachetă balistică intercontinentală" și a denunțat "o nouă escaladare a amenințării" nord-coreene, scrie AFP, potrivit Agerpres.

"Statele Unite condamnă cu fermitate tirul nord-coreean al unei rachete balistice intercontinentale (ICBM). Testarea unei ICBM constituie o nouă escaladare a amenințării (nord-coreene) la adresa Statelor Unite, a aliaților și partenerilor noștri, a regiunii și a lumii", a declarat Rex Tillerson, într-un comunicat.

Statele Unite "nu vor accepta niciodată o Coree de Nord care să dispună de arma nucleară", a adăugat șeful diplomației de la Washington.

Guvernul de la Phenian este "un regim periculos", iar Statele Unite vor cere "cele mai ferme măsuri" în cursul reuniunii de urgență a Consiliului de Securitate al ONU care urmează să aibă loc miercuri în jurul orelor 15.00 (19.00 GMT), a mai afirmat Rex Tillerson.

Deținerea unei rachete balistice intercontinentale reprezintă un punct de cotitură pentru regimul comunist și ar putea afecta planurile Statelor Unite care doresc să contracareze obiectivele militare ale Coreii de Nord.

În luna ianuarie, președintele american, Donald Trump, a dat asigurări, în ce privește perspectiva unei rachete nucleare intercontinentale nord-coreene, că "aceasta nu se va întâmpla".

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel