Joe Biden a numit luarea de ostatici dintr-o sinagogă din Texas un 'act de terorism'

Joe Biden a numit luarea de ostatici dintr-o sinagogă din Texas un 'act de terorism'
Joe Biden a numit luarea de ostatici dintr-o sinagogă din Texas un 'act de terorism'

Preşedintele Joe Biden a declarat că bărbatul înarmat care a întrerupt o slujbă religioasă într-o sinagogă din Colleyville, Texas, şi a luat sâmbătă patru ostatici s-a angajat într-un 'act de terorism', relatează Reuters.

'A fost un act de terorism', a declarat Biden duminică cu prilejul unei vizite la Philadelphia, în statul Pennsylvanie, adăugând că nu există suficiente informaţii privind motivul pentru care bărbatul a vizat această sinagogă. De asemenea, el a părut să confirme informaţiile potrivit cărora suspectul a cerut eliberarea lui Aafia Siddiqui, o cercetătoare din Pakistan condamnată în 2010 de un tribunal federal din New York la 86 de ani de închisoare pentru că a încercat să tragă asupra militarilor americani când era deţinută în Afganistan.

'A fost ceva legat de cineva care este în închisoare de zece ani', a spus el, fără a furniza mai multe amănunte. Ministrul britanic de externe Liz Truss a condamnat şi ea duminică acţiunea cetăţeanului britanic, calificând-o drept un act de antiterorism şi antisemitism.

'Gândurile mele se îndreaptă spre comunitatea evreiască şi toţi cei afectaţi de acest act reprobabil din Texas. Condamnăm acest act de terorism şi antisemitism', a postat ea pe Twitter.

'Suntem alături de SUA în apărarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor noştri împotriva celor care răspândesc ură', a adăugat ea. O echipă de salvare a ostaticilor a FBI a pătruns în sinagoga in Colleyville, Texas, sâmbătă seară.

Toţi ostaticii au fost eliberaţi în siguranţă iar atacatorul a fost ucis, a anunţat şeful poliţiei din localitate, Michael Miller, în cadrul unei conferinţe de presă. Suspectul pentru luarea de ostatici din Texas era un cetăţean britanic pe nume Malik Faisal Akram, în vârstă de 44 de ani, a anunţat FBI, potrivit AFP.

'În acest stadiu, nu există indicii privind implicarea unei alte persoane', a comunicat poliţia federală într-un comunicat, precizând doar că anchetatorii continuă 'să analizeze probele de la sinagogă' şi că investigaţiile continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel