SUA îşi vor exercita dreptul de veto privind o cerere de aderare a unui stat Palestina la ONU

sua isi exercita dreptul de veto impotriva palestinei
sua isi exercita dreptul de veto impotriva palestinei

La Ramallah, conducerea palestiniană a confirmat intenţia sa de a formula la ONU o cerere de aderare a unui stat Palestina în baza frontierelor din 1967, un proiect denunţat de Israel şi Statele Unite.

Statele Unite au anunţat oficial şi explicit joi că îşi vor exercita dreptul de veto în legătura cu o tentativă a palestinienilor de a obţine recunoaşterea statului lor la ONU, informează Realitatea.

"Nu ar trebui să surprindă (...) faptul că Statele Unite se opun unui demers al palestinienilor la New York pentru a încerca să înfiinţeze un stat care nu poate fi obţinut decât prin negociere. Prin urmare, da, dacă se ajunge la un vot în Consiliul de Securitate, Statele Unite îşi vor exercita dreptul de veto", a declarat purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat Victoria Nuland.

La Ramallah, conducerea palestiniană a confirmat joi intenţia sa de a formula la ONU o cerere de aderare a unui stat Palestina în baza frontierelor din 1967, un proiect denunţat de Israel şi Statele Unite.

Nuland a subliniat că administraţia Obama şi-a exprimat în mod constant opoziţia faţă de un asemenea demers. Ea a apreciat de asemenea că prezentarea unei cereri palestiniene rămâne incertă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel