SUA - IRAN, la un pas de RĂZBOI? Tensiune maximă în Golful Persic. Ordine clare: SĂ DISTRUGĂ!

FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES

Strâmtoarea Ormuz era un punct strategic al lumii, prin care trecea petrol zilnic în valoare de peste 1 miliard de dolari, fiind una dintre piedicile majore în escaladarea conflictului dintre SUA și Iran. 

Aflată între Golful Persic și Golful Omanului, strâmtoarea era locul pe unde trecea o cincime din petrolul lumii. Blocarea strâmtorii Ormuz era cel mai negru scenariu al lumii în urmă cu câteva luni. Acum, când prețul petrolului s-a prăbușit, din cauza pandemiei de COVID-19, întrebarea e ce urmează? 

”SĂ DISTRUGĂ”. Ordin și din SUA, replică din Iran

Vedem un ping-pong de amenințări SUA - Iran. Pe de-o parte este Donald Trump, liderul american, care a afirmat: ”Am transmis Forţelor Navale SUA să distrugă orice ambarcaţiune militară iraniană care ne hărţuieşte navele pe mare”. De cealaltă parte, comandantul Gardienilor Revoluţiei, Hossein Salami, a replicat: ”Le-am dat ordin forţelor noastre navale să distrugă orice forţă teroristă americană în Golful Persic care ameninţă securitatea navelor militare sau nemilitare ale Iranului”. 

Afirmația lui Trump venea la câteva ore după ce Iranul a lansat o rachetă care transporta un satelit militar, ”Noor”. Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, sublinia  că ”Iranul trebuie tras la răspundere pentru ce a făcut. Este o tentativă de lansare a unui satelit de către o organizaţie militară pe care Statele Unite au desemnat-o organizaţie teroristă. Iranienii au afirmat permanent că programele de sateliţi sunt separate de orice aspect militar, subliniind că sunt programe pur comerciale. Lansarea de astăzi demonstrează că noi aveam dreptate să denunţăm programele ascunse”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel