SUA îndeamnă China să joace un rol în denuclearizarea Coreei de Nord

SUA îndeamnă China să joace un rol în denuclearizarea Coreei de Nord  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
SUA îndeamnă China să joace un rol în denuclearizarea Coreei de Nord / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a cerut Chinei să își folosească influența și „relația unică” cu Coreea de Nord pentru a împinge statul comunist să renunțe la programul său nuclear.

Antony Blinken, secretarul de stat al SUA, a cerut Republicii Populare Chineze să își folosească influența și „relația unică” cu Coreea de Nord pentru a împinge statul comunist să renunțe la programul său nuclear.

"Beijingul are un interes, un interes clar în a ajuta la urmărirea denuclearizării Coreei de Nord, deoarece este o sursă de instabilitate", a declarat Blinken într-o conferință de presă în Coreea de Sud, împreună cu secretarul apărării Lloyd Austin, joi dimineață, împreună cu omologii lor sud-coreeni, miniștrii Afacerilor Externe și Apărării Naționale, în urma așa-numitei întâlniri „2+2”.

„Suntem clari cu privire la eșecul constant al Beijingului. Am vorbit despre modul în care comportamentul agresiv și autoritar de la Beijing provoacă stabilitatea și prosperitatea regiunii Indo Pacific ”, a mai adăugat Antony Blinken.

Blinken se va întâlni cu oficiali chinezi

De asemenea, Blinken urmează să se întâlnească cu înalți oficiali chinezi în Anchorage, Alaska, pe drumul de întoarcere la Washington, joi.

Ambasadorul Chinei în Statele Unite, Cui Tiankai, a declarat că Beijingul nu se așteaptă ca discuțiile din Alaska să rezolve toate problemele dintre China și SUA, acesta spunând: „nu avem speranțe prea mari”. Cu toate acestea, Cui a adăugat că speră ca întâlnirea să fie „un început și că cele două părți pot începe un proces de dialog care să fie sincer, constructiv și realist”.

Declarația comună a Statelor Unite și Coreei de Sud a subliniat faptul că problemele legate de rachetele nucleare și balistice din Coreea de Nord sunt o prioritate și că cele două țări vor colabora strâns la nivel înalt pentru a sprijini revizuirea politicii administrației Biden din Coreea de Nord, care se așteaptă să fie finalizată în următoarele săptămâni, precizează ABCNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel