SUA impune noi sancțiuni Iranului, după testele cu rachetele balistice

Administrația de la Washington a decis vineri instituirea de noi sancțiuni împotriva Iranului după ce această țară a efectuat în ultima săptămână două noi teste cu rachete balistice, transmite agenția Reuters. Președintele Donald Trump anunța încă de săptămâna trecută că Iranul "se joacă cu focul". 

Sancțiunile vizează 12 persoane și 13 entități bănuite că au avut o contribuție la programul iranian de rachete balistice și constau în interzicerea accesului lor la sistemul financiar american și a afacerilor cu companii din SUA.

Decizia Washingtonului prevede și 'sancțiuni secundare', respectiv interzicerea entităților din state terțe de a face afaceri cu persoanele sau entitățile vizate de aceste măsuri, care dacă nu respectă această interdicție vor risca la rândul lor sancțiuni din partea SUA.

Sancțiunile decise acum nu au în vedere acordul internațional care a soluționat problema programului nuclear iranian, dar autoritățile americane au avertizat că nu exclud adoptarea ulterioară de noi sancțiuni împotriva Teheranului.

Armata iraniană a efectuat duminică un test cu rachetă balistică cu rază medie de acțiune, test urmat joi de încă unul cu o rachetă de croazieră, denumită 'Sumar', ce poate transporta arme nucleare. Într-o postare pe Twitter, președintele SUA, Donald Trump, a atenționat vineri Iranul că 'se joacă cu focul', informează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel