Urmărește emisiunea live


SUA, împrumut URIAȘ într-un trimestru. De 11 ori cât PIB-ul României

Statele Unite vor să împrumute 2,76 bilioane euro în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, stabilind astfel un record pentru a implementa măsurile impuse de criza coronavirusului.

Statele Unite vor să împrumute 2,76 bilioane euro (bilion = un milion de milioane, n.r.) în cel de-al doilea trimestru al anului 2020, stabilind astfel un record pentru a implementa măsurile impuse de criza coronavirusului, conform BBC.

Suma este de cinci ori mai mare decât anteriorul record atins în timpul crizei financiare din 2008. Pentru a pune în context suma, în întregul an 2019, țara s-a împrumutat cu 1,18 bilioane euro.

Statele Unite au aprobat un pachet de 2,76 bilioane euro pentru a reuși să treacă prin criză, folosind banii pentru a plăti direct companiile și pentru a finanța sectorul de Sănătate. Datoria guvernamentală a Statelor Unite este acum aproape de 23 bilioane euro, de aproape trei ori mai mare decât următoarea țară de pe listă, Marea Britanie.

Americanii discută în prezent alte măsuri de ajutor pentru cetățeni, chiar dacă unii republicani și-au exprimat îngrijorarea asupra impactului pe care îl au cheltuielile asupra datoriei naționale uriașe, care a depășit deja 100% din PIB.

Statele Unite împrumută prin vânzarea obligațiunilor de stat. Din fericire pentru această țară, dobânzile au fost întotdeauna mici, fiindcă „brandul" a însemnat risc scăzut pentru investitori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel