SUA și Rusia vor avea o întâlnire de urgență după bombardamentul din Siria

SUA și Rusia vor avea o întâlnire importantă, după ce bombardamentul pe care Putin l-a autorizat în Siria.

Cele două armate vor discuta ”cât mai curând posibil” despre bombardamentul efectuat de Rusia asupra unor grupuri ale ISIS. SUA și Rusia vor discuta despre cum se poate evita o ciocnire între cele două armate.

Totodată, SUA susține că Rusia nu a bombardat grupuri ale ISIS, ci doar grupuri independente care se opun lui Bashar al-Assad, președintele Siriei. Mai mult americanii îi acuză pe ruși că au omorât mai multe persoane nevinovate în atac, printre care șase copii.

"Am spus clar că vom avea îngrijorări serioase dacă Rusia va lovi zonele unde nu se desfăşoară operaţiuni ale SI şi ale grupărilor afiliate al-Qaida", a indicat şeful diplomaţiei americane la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, prezidată de omologul sau rus Serghei Lavrov, reuniune desfăşurată la câteva ore după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat că forţele aeriene ruseşti au început raidurile asupra poziţiilor grupării jihadiste SI în Siria.

"Dacă ultimele acţiuni ale Rusiei şi cele aflate în desfăşurare reflectă un angajament autentic în direcţia înfrângerii organizaţiei SI, atunci suntem dispuşi să primim favorabil aceste eforturi", a insistat Kerry.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel