SUA și Japonia, îngrijorate. Amenințare „serioasă și tot mai mare”

SUA și Japonia și-au exprimat îngrijorarea privind amenințarea "serioasă și tot mai mare" din partea Coreii de Nord, care a efectuat un nou test cu rachetă intercontinentală, transmite AFP.

"Coreea de Nord reprezintă o amenințare serioasă și tot mai mare pentru SUA, Japonia, Republica Coreea (Coreea de Sud — n.r.) și alte țări din apropiere sau mai îndepărtate", au convenit președintele american Donald Trump și premierul japonez Shinzo Abe în cursul unei convorbiri telefonice care a avut loc duminică. Cei doi lideri s-au angajat "să crească presiunea economică și diplomatică" asupra Phenianului și "să convingă și alte țări să facă același lucru", se precizează într-un comunicat al Casei Albe.

Donald Trump avertizase sâmbătă că nu va mai permite Chinei, pe care o presează să potolească ambițiile recalcitrantului său vecin, "să nu facă nimic". Coreea de Nord a reacționat duminică și a amenințat că va riposta în cazul unor provocări militare din partea SUA.

[citeste si]

Testul cu rachetă intercontinentală (ICBM) "este destinat de data aceasta să trimită un avertisment sever Statelor Unite ale Americii, care și-a înmulțit afirmațiile lipsite de sens, agitând frenetic sancțiuni și o campanie vizând exercitarea de presiuni la adresa" Phenianului, declară Ministerul de Externe nord-coreean, notează Agerpres.

SUA au efectuat cu succes duminică un nou test de interceptare a unei rachete cu rază medie de acțiune. O rachetă lansată dintr-un un avion cargo C17 deasupra Pacificului a fost interceptată de sistemul THAAD (Terminal High Altitude Area Defense), desfășurat în Alaska, a indicat agenția de apărare antirachetă MDA (Missile Defense Agency).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel