SUA i-ar fi ascultat telefonul lui Merkel. Obama, sunat de cancelar

Germania deține informații potrivit cărora telefonul cancelarului Angela Merkel ar fi fost monitorizat de agențiile de informații americane, a declarat un purtător de cuvânt al șefei Guvernului de la Berlin, citat de Sky News.

Cancelarul german l-ar fi sunat, miercuri, pe președintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, pentru a-i cere explicații.

Purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, spune că liderul Europei i-a transmis lui Obama că "dezaprobă fără echivoc astfel de practici, dacă vor fi confirmate, și le consideră complet inacceptabile".

Casa Albă a dat publicității un comunicat de presă în care stă scris că Barack Obama i-a dat asigurări Angelei Merkel că SUA nu i-au monitorizat conversațiile.

Franța a reacționat vehement săptămâna aceasta după ce au apărut informații potrivit cărora Agenția Națională de Securitate americană a colectat un volum imens de date despre cetățenii Hexagonului.

Președintele Braziliei, Dilma Rousseff, a anulat o vizită în SUA programată pentru luna aceasta din cauza unor rapoarte apărute în presă care vorbeau despre cum agențiile de informații americane ascultau telefonul liderului sud-american.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel