SUA și aliații au încurcat țintele în Siria și au ucis civili - Reuters

Campania de atacuri aeriene în Siria condusă de Statele Unite ale Americii a făcut victime în rândul populație civile, susține Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, citat de Reuters, potrivit Ha'aretz. Bombardamentele al fi lovit silozuri de cereale și alte ținte din teritoriul sirian controlat de jihadiștii Statului Islamic, ucigând civili și rănind militanți.

Aeronavele ar fi confundat silozuri de cereale din orașul sirian nordic Majabi cu o bază a Statului Islamic, spune Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului. Washingtonul nu a comentat informația.

Statele Unite ale Americii și aliații săi au început săptămâna trecută o campanie aeriană împotriva Statului Islamic și a altor grupări teroriste din Siria. Ei au continuat și atacurile începute în urmă cu o lună în Irak.

Atacurile din Manbij par să fi ucis doar civili, nu și luptători, spune Rami Abdulrahman, care conduce Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

"(Victimele) erau muncitori în silozuri. Ei furnizau mâncare oamenilor", a spus Abdulrahman, care a precizat că nu are o estimare a numărului celor uciși, iar informația este imposibil de verificat imediat.

Manbij este situat între orașul vestic Aleppo și orașul Kobani, aflat la granița de Nord cu Turcia, pe care Statul Islamic a încercat să-l captureze din mâinile forțelor kurde.

La rândul său, armata siriană a lansat pe parcursul nopții atacuri aeriene cu ajutorul elicopterelor în Aleppo, al doilea cel mai mare oraș după capitala Damasc, controlat de rebeli.

SUA, campanie de bombardamente împotriva SI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel