Urmărește emisiunea live


SUA: Hillary Clinton critică o candidată democrată, Tulsi Gabbard, 'favorită a ruşilor'

Hillary Clinton a acuzat Moscova că se amestecă din nou în alegerile prezidenţiale americane în favoarea lui Donald Trump, sprijinind candidatura unei democrate în alegerile primare în vederea prezidenţialelor, pe care o numeşte 'favorită a ruşilor', informează vineri AFP. 

Dacă candidata învinsă în alegerile din 2016 nu dă niciun nume, totul arată că ea o vizează pe Tulsi Gabbard, aleasă democrată de Hawaii, care s-a lansat în cursa pentru Casa Albă. 'Cred că ei au pus mâna pe cineva care este în acest moment angrenat în alegerile primare democrate şi vor ca ea să fie candidată independentă', a declarat fostul secretar de stat, intervievată de David Plouffe în podcastul 'Campaign HQ' difuzat joi.

'Ea este favorita ruşilor. Ei au numeroase site-uri şi 'bots' şi alte moduri de a o susţine până aici', a spus ea în această convorbire cu Plouffe, fost consilier al lui Barack Obama. Raţionamentul lui Hillary Clinton este următorul: Moscova, dorind realegerea lui Donald Trump, încearcă să promoveze un 'candidat independent' capabil să recupereze voturi care ar merge altfel la învingătorul alegerilor primare democrate. Ruşii 'ştiu că nu pot câştiga fără un candidat independent', a insistat fosta Primă doamnă.

Ea îşi imaginează că Tulsi Gabbard, odată scoasă din joc în alegerile primare democrate, se va prezenta totuşi la scrutin. Aceste declaraţii intervin într-o secvenţă mediatică particulară pentru dna Gabbard. New York Times informa cu câteva zile că unii republicani sunt impresionaţi de energia sa şi de programul său politic. Teoreticianul de extrema dreaptă Mike Cernovich spusese despre ea că pare să fie 'foarte Trumpiană'.

Dar candidata în vârstă de 38 de ani a respins unele susţineri venite de la dreapta şi de la extrema dreaptă americane. În cursul ultimei dezbateri democrate, la mijlocul săptămânii, Tulsi Gabbard a considerat 'absolut dezgustătoare' comentariile televiziunii care o calificau drept atu rusesc. Serviciile de informaţii americane au conchis că Rusia se amestecase în alegerile prezidenţiale din 2016, acuzaţii respinse de Moscova.

În 2016, voturile obţinute de candidata ecologistă Jill Stein ar fi fost suficiente din punct de vedere statistic pentru ca Hillary Clinton să câştige alegerile în state cheie ca Michigan, Pennsylvania şi Wisconsin. Tulsi Gabbard îl întâlnise în Siria- aliata Rusie - pe preşedintele Bashar al-Assad în 2017, o vizită care atrăsese tinerei alese numeroase critici în SUA, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel