SUA evită colapsul în ultimul moment: Obama a promulgat legea pentru creşterea plafonului de îndatorare

Statele Unite ale Americii au reuşit să evite colapsul în ultimul moment. Preşedintele Barack Obama a promulgat legea pentru creşterea plafonului de îndatorare al ţării, imediat după votul Senatului. Totul s-a întâmplat cu câteva ore înaintea să expire termenul limită la care SUA ar fi intrat în incapacitate de plată.

Acordul încheiat de Administraţia democrată cu opoziţia republicană, majoritară în Camera Reprezentanţiulor, prevede reducerea cheltuielilor bugetare cu 1.000 miliarde de dolari în urmatorii 10 ani. Reduceri suplimentare de 1500 de miliarde urmează să fie stabilite de o comisie mixtă a celor două partide.

Conştient de cât de aproape a fost economia americană de colaps, preşedintele Barack Obama i+a averizat pe parlamentarii ca de acum înainte să fie mai atenţi la popor.

Cea mai afectată de măsurile de austeritate şi de reducerile bugetare va fi clasa medie. In Statele Unite, rata şomajului a trecut de 9 la sută iar ritmul creşterii economice se menţine la nivelul dezamăgitor de 1,3 la sută, conform Antena3.

Acordul de ridicare a plafonului de îndatorare îi nemulţumeşte pe mulţi americani de rând: potrivit unui sondaj, 60 la sută dintre ei ar fi dorit creşterea impozitelor pentru cei bogaţi.

Citește și:

Scăderea ratingului SUA poate determina măsuri similare în cazul altor ţări ca Franţa şi Marea Britanie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel