SUA. Donald Trump, criticat de manifestanţi

Donald-Trump
Donald-Trump

Câteva sute de opozanţi ai preşedintelui Donald Trump s-au adunat luni la Washington pentru a protesta faţă de declaraţia sa de 'urgenţă naţională' destinată să ocolească refuzul Congresului de a finanţa un zid la frontiera de sud a Statelor Unite, relatează AFP.

În această zi de sărbătoare în onoarea preşedinţilor americani, manifestanţii s-au strâns în apropierea Casei Albe cu pancarte pe care era scris 'Trump corupe Constituţia' sau 'Nu mai vrem rege'. Omul de afaceri republican 'încalcă regulile pentru a-şi atinge obiectivele', l-a criticat Sam Crook, un militant ecologist în vârstă de 65 de ani care purta un afiş de carton acuzându-l pe Donald Trump că este un 'dictator ucenic'. 

Refuz din partea congresului


Congresul a refuzat să îi finanţeze zidul şi atunci preşedintele 'a inventat o criză' pentru a declara urgenţa, a declarat pentru AFP Allison Fultz, o avocată de 55 de ani. 'Se poartă ca un copil, nu aşa funcţionează democraţia', a adăugat ea. Donald Trump a promis în timpul campaniei prezidenţiale din 2016 că va construi un zid la frontiera cu Mexicul pentru a stăvili imigraţia ilegală. Deoarece nu a obţinut din partea Congresului fondurile pentru a finanţa aceste lucrări, el a decretat vineri 'o urgenţă naţională' ce ar trebui să îi permită să recurgă la bugetul Pentagonului. Democraţii şi câţiva republicani au denunţat un abuz de putere. Opoziţia speră să poată adopta în Congres o' declaraţie comună' pentru a-l bloca. Mai multe state, printre care New York şi California, au anunţat la rândul lor intenţia de a sesiza justiţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel