SUA. Cu cine îl compară Mike Pence pe Donald Trump

Vicepreședintele american Mike Pence l-a descris joi pe Donald Trump drept un nou Ronald Reagan și le-a cerut politicienilor americani de dreapta să se mobilizeze în susținerea planurilor noului lider de la Casa Albă, consemnează agenția EFE, potrivit Agerpres.

'De la început, președintele nostru m-a făcut să-mi aduc aminte de cineva care m-a inspirat să mă alătur cauzei conservatorismului în urmă cu aproape 40 de ani: președintele Ronald Reagan', a afirmat Pence într-un discurs susținut la conferința anuală a CPAC (Conservative Political Action Conference), eveniment care este principala reuniune a dreptei americane și la care însuși Trump va avea vineri o intervenție.

'Cred că președintele Trump a dat expresie aspirațiilor și frustrărilor poporului american, cum niciun alt lider nu a făcut după Reagan', a continuat Mike Pence, insistând asupra președintelui republican ce a condus SUA între anii 1981 și 1989 și care de atunci a rămas un politician simbol pentru dreapta americană.

Vicepreședintele Pence, cunoscut pentru conservatorismul său în unele teme sociale, a mai apreciat în discurs că 'succesul mișcării' Trump și al dreptei americane în general va depinde de capacitatea de a contracara acțiunile 'celeilalte părți', care își apără consecvent 'statu quo-ul eșuat'.

La conferința de anul trecut a CPAC, Trump nu a fost prezent, el preferând să participe la acțiuni electorale în statul Kansas, fapt pentru care Ted Cruz și Marco Rubio, doi dintre adversarii săi în alegerile primare republicane, l-au criticat atunci că nu ar fi suficient de 'conservator'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel