SUA. Bannon, anchetă Rusia. Congresul, ultimatum. Ce riscă consilierul

În Statele Unite, Steve Bannon, fost consilier al preşedintelui Donald Trump, a refuzat să răspundă la numeroase întrebări ale parlamentarilor privind un eventual amestec rusesc, după audieri ce au durat șapte ore. Bannon e audiat în ceea ce privește implicarea rusă în alegerile prezidențiale.

Bannon a fost audiat mai mult de şapte ore cu uşile închise în Comisia pentru serviciile secrete din Camera Reprezentanţilor, numai că nu a vrut să spună vreun cuvânt. Comisia a lansat propria anchetă pentru a stabili dacă o presupusă campanie rusească de dezinformare şi acţiunile de piraterie informatică în defavoarea candidatei democrate Hillary Clinton au primit sprijin din partea echipei lui Trump.

Considerat eminenţa cenuşie a campaniei lui Donald Trump şi apoi la începutul mandatului acestuia înainte de a cădea în dizgraţie, Bannon a refuzat să răspundă la numeroase întrebări, invocând o "prerogativă prezidenţială" din perioada de tranziţie - între alegeri şi învestitură - apoi din timpul celor câteva luni petrecute în calitate de strateg-şef al Casei Albe, între ianuarie şi august 2017, informează RFI. Această prerogativă permite preşedintelui şi unor responsabili ai executivului să nu divulge anumite informaţii Congresului sau justiţiei.

Impedimentul a făcut ca preşedintele comisiei să lanseze o citaţie împotriva lui Bannon pentru a-l forţa să coopereze, în caz contrar riscând să fie urmărit pentru ultraj la adresa Congresului, mai precizează sursa citată.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel