SUA, avertisment dur pentru Coreea de Nord: Vremea "răbdării strategice" s-a încheiat

Mike Pence, vicepreşedintele SUA, a avertizat, luni, în cadrul unei  vizite în zona demilitarizată dintre cele două Corei, că "vremea răbdării strategice cu statul nord-coreean s-a încheiat", Oficialul american a solicitat Chinei să folosească "punctele sale de sprijin" extraordinare pentru a constrânge regimul de la Phenian să abandoneze programele sale nucleare şi balistice.

The Guardian informează că vorbind în timpul unei vizite în Coreea de Sud, în cadrul unui turneu de zece zile în Asia, Pence a descris angajamentul SUA faţă de securitatea Coreei de Sud ca fiind "de nezdruncinat", la o zi după ce armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării.

Coreea de Nord a ameninţat sâmbătă Statele Unite, cu ocazia unei sărbători naţionale, că este pregătită să riposteze cu "atacuri nucleare" la orice eventuală agresiune americană, în contextul avertismentelor lansate de Administraţia Donald Trump.

[citeste si]

Vizita lui Pence, la numai câteva ore de lansarea ratată a unei rachete nord-coreene, este un gest de fermitate din partea SUA în faţa regimului de la Phenian, apreciază AFP. Vicepreşedintele a fost informat despre cel mai recent test balistic al Coreei de Nord în timp ce se afla la bordul avionului cu care a călătorit din Alaska în Coreea de Sud, prima etapă a unui turneu în Asia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel