SUA, avertizează Coreea de Nord: Orice lansare a unei rachete va fi considerată drept o provocare iresponsabilă

Regimul de la Phenian anunță că va lansa un satelit civil, însă SUA avertizează că orice lansare a unei rachete, inclusiv pentru transportarea unui satelit, va fi considerată drept o provocare iresponsabilă. Serviciile de spionaj occidentale au semnalat că regimul stalinist de la Phenian va efectua de fapt un test balistic. 

Administraţia prezidentiala din Statele Unite avertizează Coreea de Nord că orice lansare a unei rachete, inclusiv pentru transportarea unui satelit, va fi considerată de comunitatea internaţională drept o "provocare iresponsabilă".

”Sunt încrezător că membrii comunităţii internaţionale ar considera o acţiune de acest fel a Coreei de Nord drept o nouă provocare iresponsabilă. Ar fi o încălcare clară a obligaţiilor internaţionale", a spus purtătorul de cuvânt al administrației prezidențiale.

Coreea de Nord a înştiinţat agenţiile Naţiunilor Unite că intenţionează să lanseze un satelit în cursul lunii februarie, în contextul în care serviciile de spionaj occidentale au semnalat că regimul stalinist de la Phenian va efectua un test balistic. 

Coreea de Nord ar pregăti un test cu rachetă intercontinentală, conform unor experți japonezi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel