SUA au extins sancţiunile contra Rusiei

SUA au extins sancţiunile contra Rusiei - Foto Agerpres
SUA au extins sancţiunile contra Rusiei - Foto Agerpres

Statele Unite ale Americii au extins sancţiunile împotriva Rusiei. 

Noile sancţiuni americane împotriva Rusiei vizează 44 de persoane, inclusiv cetăţeni ai Rusiei şi Ucrainei, precum şi 32 de persoane juridice, se afirmă într-un comunicat publicat, joi, pe site-ul Biroului SUA pentru controlul activelor străine.

Restricţiile au fost impuse în legătură cu desfăşurarea operaţiunii militare speciale de către Federaţia Rusă în Ucraina.

În special, Statele Unite au impus sancţiuni împotriva Comisarului pentru Drepturile Copilului de pe lângă preşedintele Rusiei, Lvova-Belova, a şefului Republicii Cecene, Ramzan Kadîrov, şi a rudelor sale, a şefului administraţiei de stat a regiunii Zaporojie, Evgheni Baliţki, a preşedintelui mişcării "Suntem împreună cu Rusia", Vladimir Rogov, a şefului sistemului naţional de carduri de plată (NSPK), Vladimir Komlev, şi a consilierului preşedintelui Federaţiei Ruse, Maksim Oreşkin, scrie TASS, conform Agerpres.

Citește și - Vladimir Putin, îngrijorat de adicția la alcool a conducerii de vârf a Rusiei

Vladimir Putin este îngrijorat de problema abuzului de alcool în rândul „cercului său de apropiați” și al conducerii de vârf a Federației Ruse, potrivit unor surse ale site-ului Meduza.io.

Două surse citate de Meduza.io afirmă că Putin a început să acorde o atenție deosebită problemei abuzului de alcool, deoarece, pe fondul războiului împotriva Ucrainei, oficialii ruși au început să bea mult mai des și mult mai mult. Putin este îngrijorat în special de starea „unor persoane din cercul său intim”, au subliniat sursele Meduza.

„Din februarie, oamenii își eliberează stresul în felul acesta. Miniștrii, adjuncții lor, chiar și unii vicepremieri, angajați ai administrației prezidențiale și ai Consiliului de Securitate, unii șefi de corporații de stat și guvernatori”, a declarat o sursă.

Potrivit uneia dintre sursele publicației, principala cauză a „stresului” este prejudiciul cauzat Rusiei din cauza invaziei Ucrainei, inclusiv sancțiunile:

Cu toate acestea, două surse susțin că problemele de pe front ale Federației Ruse nu afectează atitudinea oficialilor față de alcool, deoarece au „propriile probleme și propriul război”. Citește articolul aici!

Putin, întâlnire cu Xi Jinping. Liderul de la Kremlin a criticat încercările SUA de a crea o „lume unipolară” și a manifestat sprijinul pentru politica „O singură China”

Vladimir Putin s-a întâlnit cu Xi Jinping, președintele Republicii Populare Chineze.

Președintele rus Vladimir Putin a criticat încercările de creare a unei „lumi unipolare” și a lăudat abordarea „echilibrată” a Chinei față de Ucraina, când s-a întâlnit cu președintele chinez Xi Jinping la Organizația pentru Cooperare din Shanghai (SCO).

Putin a vizat direct Statele Unite, spunând: „Încercările de a crea o lume unipolară au dobândit recent o formă absolut urâtă și sunt complet inacceptabile”.

Președintele Rusiei i-a spus liderului chinez Xi Jinping că Moscova sprijină politica Beijingului „O singură China”, se opune „provocărilor” din partea Statelor Unite în strâmtoarea Taiwan și a spus că Rusia apreciază „poziția echilibrată” a Chinei față de Ucraina.

Cei doi lideri s-au întâlnit la summitul Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care s-a ținut în Uzbekistan, în prima lor întâlnire față în față de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, conform Al Jazeera. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel