SUA au dovada: Cum a fost ucis fratele lui Kim Jong Un

Departamentul de Stat american a anunţat marţi că SUA au dovada modului în care a fost ucis fratele liderului nord-coreean Kim Jong Un. 

Ar fi fost folosit agent neuroparalizant VX pentru asasinarea fratelui liderului nord-coreean Kim Jong Un. Ca urmare, Washingtonul a impus noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, informează Reuters.

Fratele vitreg al lui Kim Jong Un, ucis în aeroport de două femei

Purtătoarea de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, a declarat că guvernul american a stabilit pe 22 februarie încălcarea de către Coreea de Nord a legii din 1991 pentru controlul armelor chimice şi biologice, iar ca urmare noile sancţiuni au intrat în vigoare pe 5 martie.

Kim Jong Nam, fratele vitreg al lui Kim Jong Un, a fost ucis în februarie 2017 pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur. Două femei i-au aplicat pe faţă substanţa toxică letală.

”Dispreț”

Nauert, citată de DPA, a afirmat că SUA "condamnă cu fermitate utilizarea armelor chimice pentru un asasinat" şi că "etalarea dispreţului pentru normele universale împotriva utilizării armelor chimice demonstrează natura nesocotită a Coreei de Nord şi subliniază că nu ne putem permite să tolerăm niciun fel de program nord-coreean de arme de distrugere în masă".

[citeste si]

Reuters observă că noile sancţiuni sunt în mare măsură simbolice, cum ar fi interdicţia de vânzare a armelor sau a produselor şi tehnologiilor cu risc tehnologic către Coreea de Nord, cu care Statele Unite nu au relaţii comerciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel