SUA, atacuri aeriene în Irak și Siria

Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com

SUA a lansat atacuri aeriene împotriva milițiilor susținute de Iran în Irak și Siria, a anunțat Pentagonul, citat de BBC.

Au fost lovite „instalații operaționale și de depozitare a armelor”, ca răspuns la atacurile cu drone ale miliției asupra forțelor americane, se arată într-un comunicat.

"Președintele Biden a spus clar că va acționa pentru a proteja personalul SUA", a spus Pentagonul.

Aceasta este a doua rundă de atacuri aeriene pe care Joe Biden a autorizat-o împotriva milițiilor susținute de Iran de la preluarea mandatului. Forțele SUA cu sediul în Irak au fost lovite de mai multe ori în ultimele luni de atacuri cu drone. Iranul a negat orice implicare.

Aproximativ 2.500 de soldați americani au sediul în țară, ca parte a unei coaliții internaționale care luptă împotriva grupului Stat Islamic. Potrivit Pentagonului, atacurile aeriene au atins două ținte în Siria și una în Irak.

SUA vorbesc de autoapărare în declarație, de „acțiuni necesare, adecvate și deliberate menite să limiteze riscul escaladării - dar și să transmită un mesaj de descurajare clar și lipsit de ambiguitate”.

Pentagonul nu a spus dacă cineva a fost ucis sau rănit în urma atacurilor. Dar, potrivit agenției de știri AFP, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un grup de monitorizare din Marea Britanie, a declarat că cinci luptători ai milițiilor au fost uciși și încă câțiva răniți în Siria „într-un atac al avioanelor de război americane”.

Agenția siriană Sana a raportat că un copil a murit și cel puțin alte trei persoane au fost rănite, a anunțat AFP, citează Mediafax.

SUA: 23 de ani de închisoare pentru o femeie care a trădat informatorii din Irak ai armatei

O traducătoare a Pentagonului a fost condamnată miercuri la 23 de ani de închisoare pentru divulgarea numelor informatorilor americani din Irak unei persoane având legături cu Hezbollahul libanez, notează AFP.

Mariam Thompson, 62 de ani, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu justiţia şi a recunoscut că a livrat informaţii clasificate unui libanez în ideea că le va transmite Hezbollahului, pe care Washingtonul l-a inclus pe lista neagră a organizaţiilor 'teroriste'.

'Pedeapsa ei reflectă gravitatea acţiunilor sale: a trădat încrederea poporului american, surselor pe care le-a pus în pericol şi trupelor cu care a lucrat', a subliniat într-un comunicat John Demers, responsabil cu problemele de securitate naţională la Departamentul de Justiţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel