SUA, atac armat la o sinagogă. Israel, prima reacție

Premierul israelian Benjamin Netanyahu şi-a exprimat sâmbătă solidaritatea cu SUA şi cu victimele unui atac ''antisemit oribil'' comis într-o sinagogă din Pittsburgh, Pennsylvania, unde un bărbat înarmat a ucis mai multe persoane înainte de a se preda poliţiei, relatează AFP.

"Am fost îndurerat şi îngrozit de atacul mortal care a avut loc astăzi la Pittsburgh", a declarat Netanyahu într-o înregistrare video postată pe contul său deTwitter.

"Întreg poporul israelian împărtăşeşte doliul cu familiile celor ucişi. Suntem solidari cu comunitatea evreiască din Pittsburgh. Suntem solidari cu poporul american în faţa acestei violenţe antisemite oribile ", a adăugat el.

"Gândiţi-vă la familiile celor care au fost ucişi şi rugaţi-vă pentru recuperarea rapidă a celor răniţi", a declarat, la rândul său, preşedintele israelian Reuven Rivlin.

Ministrul Educației se va deplasa în SUA

Ministrul israelian al Educaţiei Naftali Bennett a anunţat că se va deplasa la Pittsburgh pentru a se întâlni cu membrii comunităţii evreieşti din acest oraş şi pentru a participa la funeraliile victimelor.

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite, între care trei ofiţeri de poliţie, în atacul armat produs sâmbătă la o sinagogă din oraşul Pittsburgh, au informat mass-media locală şi CNN, notează Reuters.

Preşedintele american Donald Trump a scris pe Twitter că există "numeroase victime" în atacul armat care a avut loc la sinagoga "Copacul vieţii" din cartierul Squirrel Hill, în Pittsburgh.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel