SUA, armistiţiu economic cu Europa. Întâlnirea Trump - Junker, detalii nespuse

SUA
SUA

Ies la iveală noi detalii ale întâlnirii dintre preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

 Preşedintele Donald Trump a discutat săptămâna trecută şi probleme legate de agricultură în cursul întrevederii avute cu Jean-Claude Juncker, a anunţat duminică secretarul american Trezoreriei, Steven Mnuchin, contrazicând afirmaţiile preşedintelui Comisiei Europene, relatează AFP. 

"Eram acolo şi am avut discuţii specifice despre agricultură şi necesitatea de a elimina barierele din calea agriculturii şi de a oferi mai multe oportunităţi agricultorilor noştri", a declarat Mnuchin pentru canalul de televiziune Fox News. "Am vorbit mai exact despre soia, dar am fost de acord să examinăm şi celelalte pieţe", a adăugat el. Aceasta va fi o parte importantă a oricărui acord la care vom ajunge, a spus el. 

"Tocmai am deschis Europa pentru voi, fermieri", a declarat Trump joi în faţa fermierilor americani, la o zi de la anunţarea unui armistiţiu în ostilităţile comerciale cu Europa. "Agricultura este în afara (acordului), altfel acordul ar fi aproape eşuat", a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene. Juncker "a fost foarte clar (...), nu negociem cu privire la produsele agricole, aceasta este în afara agendei de discuţii", a declarat anterior o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva. 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunţat miercurea trecută că au ajuns la un acord privind relaţiile comerciale dintre SUA şi UE. Trump a declarat că ţara sa va colabora cu Uniunea Europeană pentru "reducerea barierelor şi creşterea comerţului cu servicii, produse chimice şi farmaceutice, produse medicale, precum şi soia; soia este o mare problemă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel