SUA, armistiţiu economic cu Europa. Întâlnirea Trump - Junker, detalii nespuse

Mihai Ciobanu / 29 iul 2018 / 18:40 Salveaza PDF Comentarii
SUA
SUA

Ies la iveală noi detalii ale întâlnirii dintre preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene.

 Preşedintele Donald Trump a discutat săptămâna trecută şi probleme legate de agricultură în cursul întrevederii avute cu Jean-Claude Juncker, a anunţat duminică secretarul american Trezoreriei, Steven Mnuchin, contrazicând afirmaţiile preşedintelui Comisiei Europene, relatează AFP. 

"Eram acolo şi am avut discuţii specifice despre agricultură şi necesitatea de a elimina barierele din calea agriculturii şi de a oferi mai multe oportunităţi agricultorilor noştri", a declarat Mnuchin pentru canalul de televiziune Fox News. "Am vorbit mai exact despre soia, dar am fost de acord să examinăm şi celelalte pieţe", a adăugat el. Aceasta va fi o parte importantă a oricărui acord la care vom ajunge'', a spus el. 

"Tocmai am deschis Europa pentru voi, fermieri", a declarat Trump joi în faţa fermierilor americani, la o zi de la anunţarea unui armistiţiu în ostilităţile comerciale cu Europa. "Agricultura este în afara (acordului), altfel acordul ar fi aproape eşuat", a declarat vineri preşedintele Comisiei Europene. Juncker "a fost foarte clar (...), nu negociem cu privire la produsele agricole, aceasta este în afara agendei de discuţii", a declarat anterior o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, Mina Andreeva. 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au anunţat miercurea trecută că au ajuns la un acord privind relaţiile comerciale dintre SUA şi UE. Trump a declarat că ţara sa va colabora cu Uniunea Europeană pentru "reducerea barierelor şi creşterea comerţului cu servicii, produse chimice şi farmaceutice, produse medicale, precum şi soia; soia este o mare problemă''.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23