SUA ar putea primi un ajutor economic de 240 de miliarde de dolari

Eforturile de reconstucție în urma uraganului Sandy vor aduce economiei Statelor Unite o creștere cu 140-240 de miliarde de dolari. Procesul de reconstrucție va începe în primul trimestru al anului viitor, generând o creștere a PIB-ului cu 0,5 procente.

Autor: Andreea Sevici

Cele mai mari daune cauzate de uraganul Sandy au fost înregistrate la marginea New York-ului și pe coasta statului New Jersey.

Reconstrucția va ajuta la dezvoltarea sectorului construcțiilor și va crea noi locuri de muncă, fapt care ulterior va stimula în mod indirect și celelalte ramuri ale economiei. Pierderea economică a fost estimată la 50 de miliarde de dolari, dintre care 25 sunt pagubele asigurate, cauzate de efectul direct al uraganului.

Celelalte 25 de miliarde sunt reprezentate de suspendarea afacerilor în perioada furtunii, arată compania de cercetare din Oakland, Equecat.

"Costurile reconstrucţiei a tot ceea ce s-a pierdut vor fi mai mult decât o simplă înlocuire deoarece o bună parte dintre proiecte vor viza fortificarea structurilor. Sectorul construcţiilor va accelera, generând locuri de muncă şi consolidând creşterea pentru materiale de toate felurile, stimulând întreaga economie", a declarat Bernard Baumohl, economist șef la Economic Outlook.

Jeff Burchill, director financiar la FM Global, afirmă că beneficiile din alte surse își vor face simțită prezența pe termen lung, prin plata despăgubirilor din partea asiguratorilor și prin ajutoarele guvernamentale primite în cazul catastrofelor naturale. Acestea vor fi sesizabile în economia SUA abia după 18, până la 36 de luni de la incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel