SUA ar putea înarma armata Ucrainei, separatiștii anunță recrutări masive

Statele Unite ale Americii cântăresc decizia de a livra armatei ucrainene arme defensive și echipament, opțiune pe care au exclus-o în ieșiri anterioare. Între timp, separatiștii anunță că intenționează să recruteze 100.000 de voluntari pe măsură ce luptele din Estul Ucrainei se intensifică.

Surse oficiale citate de cotidianul american New York Times spun că secretarul de Stat John Kerry și șeful statului major interarme, Martin Dempsey, sunt dispuși să livreze arme Ucrainei, idee susținută de comandantul forțelor NATO în Europa, gen. Philip Breedlove.

Un oficial a precizat că și consilierul SUA pe probleme de securitate națională, Susan Rice, este pregătită să-și reconsidere opoziția față de înarmarea armatei de la Kiev.

Cotidianul afirmă că un raport independent, care urmează să fie dat publicităţii luni, va incita Statele Unite să trimită Ucrainei arme defensive şi echipament în valoare de peste trei miliarde de dolari, inclusiv drone de recunoaştere şi rachete antitanc.

Kerry va vizita joi Ucraina, unde va purta discuții cu președintele Petro Poroșenko și alți oficiali ucraineni.

Un lider separatist a anunțat luni că insurgenții plănuiesc să recruteze 100.000 de persoane pentru a forța retragerea trupelor guvernamentale din regiunile estice Donenț și Luhank. Separatiștii încearcă în prezent să captureze orașul strategic Debaltseve, conform BBC

Atac Mariupol, Ucraina. Klaus Iohannis avertizează Rusia cu intensificarea sancțiunilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel