SUA, aproape de conflict militar. Rusia, ”foarte îngrijorată”

Darius Muresan / 11 aug 2017 / 23:06 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova este ''foarte îngrijorată'' din cauza ''riscurilor foarte ridicate'' ale unui conflict militar între SUA și Coreea de Nord, diplomatul sugerând că revine Washingtonului să facă un prim pas în vederea dezamorsării crizei, relatează AFP și Reuters, potrivit Agerpres.

''Riscurile sunt foarte ridicate, mai ales luând în considerare retorica utilizată. Există amenințări directe de folosire a forței'', a declarat Lavrov, cu prilejul unui forum al studenților, conform transmisiei în direct a televiziunii ruse.

''Din acest motiv, firește, suntem foarte îngrijorați'', a mai spus ministrul rus, potrivit căruia Moscova ''va face totul'' pentru evitarea unei confruntări între cele două state.

El a amintit că Rusia și China au propus de mai multe ori un dublu ''moratoriu'' pentru dezamorsarea crizei, care să includă încetarea testelor nucleare și balistice nord-coreene și, simultan, a manevrelor militare comune ale SUA și Coreii de Sud.

SUA se opun însă acestui plan, susținând că ''testele nucleare și lansările de rachete ale Coreii de Nord sunt interzise printr-o rezoluție a Consiliului de Securitate al ONU, care trebuie respectată în mod obligatoriu, în timp ce exercițiile militare (americano-sud-coreene) nu au fost interzise niciodată prin nimic'', a adăugat Lavrov.

În opinia sa, ''cel care trebuie să facă primul un pas pentru a se îndepărta de linia periculoasă este cel care este mai puternic și mai inteligent''. ''Păstrăm speranța'', a concluzionat șeful diplomației ruse.

[citeste si]

loading...

Te-ar putea interesaloading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.12