SUA. Angajații federali vor fi vaccinați sau vor suporta o serie de restricții

Facebook - Joe Biden
Facebook - Joe Biden

Joe Biden a anunțat o serie de măsuri care vor fi luate pentru angajații federali în scopul stimulării vaccinării. 

Preşedintele american, Joe Biden, a luat joi o serie de măsuri pentru a stimula vaccinarea în Statele Unite, printre care obligaţia pentru milioane de angajaţi federali fie să fie vaccinaţi, fie să respecte o serie de constrângeri, potrivit unui comunicat al Casei Albe, notează AFP și Agerpres.

Angajaţii federali nevaccinaţi vor avea astfel obligaţia de a purta continuu mască, chiar şi în regiunile unde circulaţia COVID-19 este scăzută, şi să se supună regulat testelor, o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, deplasările lor vor fi limitate, potrivit acestui comunicat, difuzat cu puţin timp înaintea unui discurs al preşedintelui american.

Fără a merge până la vaccinarea obligatorie, este, totuşi, o schimbare de atitudine pentru administraţia Biden care până acum a refuzat să asocieze vaccinarea cu orice idee de constrângere, insistând mai mult asupra responsabilităţii individuale şi a mesajelor de încurajare.

Aproximativ patru milioane de persoane sunt angajate în structurile statului federal american, dintre care două milioane de civili. În ceea ce priveşte armata, preşedintele american a solicitat armatei să se gândească "cum şi când" va adăuga vaccinul împotriva COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militari.

100 de dolari pentru vaccin

Pe de altă parte, Joe Biden a îndemnat autorităţile locale să plătească 100 de dolari oricărei persoane care se vaccinează, alocând pentru aceasta fondurile de urgenţă deblocate pentru a face faţă pandemiei.

Statele Unite încearcă să relanseze o campanie de vaccinare care, după un debut răsunător, are tendinţa de a încetini, în contextul în care răspândirea foarte rapidă a variantei Delta îngrijorează autorităţile sanitare. 

Varianta Delta, dominantă

Varianta Delta este deja tulpina dominantă a COVID-19 în Statele Unite, conform unei modelări de date efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters.

Potrivit estimărilor CDC, varianta Delta a devenit dominantă în ţară pe parcursul a două săptămâni încheiate pe 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă care a fost identificată pentru prima oară în India. Numărul cazurilor legate de varianta Alpha, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%. Datele, care arată o dată la două săptămâni estimările celor mai frecvente linii SARS-CoV-2 care circulă în Statele Unite, se bazează pe secvențe colectate prin supravegherea genomică națională a CDC începând cu 20 decembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel