SUA. Angajații federali vor fi vaccinați sau vor suporta o serie de restricții

Facebook - Joe Biden
Facebook - Joe Biden

Joe Biden a anunțat o serie de măsuri care vor fi luate pentru angajații federali în scopul stimulării vaccinării. 

Preşedintele american, Joe Biden, a luat joi o serie de măsuri pentru a stimula vaccinarea în Statele Unite, printre care obligaţia pentru milioane de angajaţi federali fie să fie vaccinaţi, fie să respecte o serie de constrângeri, potrivit unui comunicat al Casei Albe, notează AFP și Agerpres.

Angajaţii federali nevaccinaţi vor avea astfel obligaţia de a purta continuu mască, chiar şi în regiunile unde circulaţia COVID-19 este scăzută, şi să se supună regulat testelor, o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, deplasările lor vor fi limitate, potrivit acestui comunicat, difuzat cu puţin timp înaintea unui discurs al preşedintelui american.

Fără a merge până la vaccinarea obligatorie, este, totuşi, o schimbare de atitudine pentru administraţia Biden care până acum a refuzat să asocieze vaccinarea cu orice idee de constrângere, insistând mai mult asupra responsabilităţii individuale şi a mesajelor de încurajare.

Aproximativ patru milioane de persoane sunt angajate în structurile statului federal american, dintre care două milioane de civili. În ceea ce priveşte armata, preşedintele american a solicitat armatei să se gândească "cum şi când" va adăuga vaccinul împotriva COVID-19 pe lista vaccinurilor obligatorii pentru militari.

100 de dolari pentru vaccin

Pe de altă parte, Joe Biden a îndemnat autorităţile locale să plătească 100 de dolari oricărei persoane care se vaccinează, alocând pentru aceasta fondurile de urgenţă deblocate pentru a face faţă pandemiei.

Statele Unite încearcă să relanseze o campanie de vaccinare care, după un debut răsunător, are tendinţa de a încetini, în contextul în care răspândirea foarte rapidă a variantei Delta îngrijorează autorităţile sanitare. 

Varianta Delta, dominantă

Varianta Delta este deja tulpina dominantă a COVID-19 în Statele Unite, conform unei modelări de date efectuată de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), transmite Reuters.

Potrivit estimărilor CDC, varianta Delta a devenit dominantă în ţară pe parcursul a două săptămâni încheiate pe 3 iulie, 51,7% din cazuri fiind legate de această variantă care a fost identificată pentru prima oară în India. Numărul cazurilor legate de varianta Alpha, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie și care a fost dominantă în Statele Unite până acum, a scăzut la 28,7%. Datele, care arată o dată la două săptămâni estimările celor mai frecvente linii SARS-CoV-2 care circulă în Statele Unite, se bazează pe secvențe colectate prin supravegherea genomică națională a CDC începând cu 20 decembrie 2020.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel