SUA anchetează oficial TikTok din motive de securitate

Aplicaţia TikTok este anchetată oficial în Statele Unite ale Americii din motive de securitate.

Aplicaţia media socială TikTok, specializată în formatul video scurt, este anchetată oficial de Comisia pentru Investiţii Străine în SUA (CFIUS), a anunţat miercuri secretarul Trezoreriei americane, Steve Mnuchin, citat de dpa, scrie Agerpres. 

Secretarul de stat Mike Pompeo vehiculase deja ideea interzicerii TikTok în Statele Unite, deoarece este proprietatea companiei chineze ByteDance. Administraţia de la Washington a înăsprit în ultima vreme măsurile împotriva firmelor IT din China, avertizând că acestea prezintă riscuri de securitate.

Recomandare către președinte 



'TikTok este supusă unei investigaţii a CFIUS şi îi vom face o recomandare preşedintelui în această privinţă, săptămâna aceasta', a spus Mnuchin, aflat alături de preşedintele Donald Trump, care a confirmat: 'Suntem cu ochii pe TikTok'.

Platforma media a insistat că nu pune datele utilizatorilor la dispoziţia guvernului de la Beijing şi că acţionează cu bună-credinţă în SUA. Unul din argumente a fost că şi directorul general este cetăţean american, iar altul - amploarea operaţiunilor pe teritoriul american.

Ce este TikTok 



Cu TikTok, utilizatorii pot crea materiale video scurte, de multe ori cu efecte simple şi cu muzică, devenite tot mai populare în special în rândul celor de vârste mici.

Conform aplicaţiei Annie, care urmăreşte datele mobile, TikTok este aplicaţia cu numărul cel mai mare de descărcări de pe internet în primul trimestru al acestui an. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel