SUA. Alegeri Pennsylvania. REZULTAT strâns. Republicanii și democrații, luptă la baionetă

Rezultatul alegerilor locale din statul american Pennsylvania pentru Camera Reprezentanţilor Congresului Statelor Unite sunt prea strânse pentru a fi clare, după numărarea a 99% din voturi miercuri dimineaţă, un indiciu îngrijorător pentru preşedintele Donald Trump şi partidul său republican, comentează dpa. 

Democratul Conor Lamb a revendicat victoria după ce a obţinut 49,8% din voturi în alegerile din districtul 18 al Congresului statului, în mod tradiţional un bastion republican, a anunţat CNN. 

Dar republicanul Rick Saccone, care a obţinut 49,6% din voturi, a refuzat să recunoască înfrângerea. 

Lamb are un avans de 579 de voturi, potrivit CNN. 

Indiferent cine va triumfa în cele din urmă în districtul câştigat de Trump cu 20% în 2016, acesta va fi considerat un rezultat extraordinar de către democraţi care îl văd ca un indiciu al şanselor lor de a recăpăta controlul asupra Congresului în alegerile de la jumătate de mandat din noiembrie. 

[citeste si]

Recentele sondaje au prezis o cursă strânsă în district, ce include suburbiile din sud-vestul oraşului Pittsburgh, în mod tradiţional o zonă cu clasa muncitoare lucrând într-o economie ce se bazează pe oţel. 

Alegerile de marţi se numără printre numeroasele scrutine locale ce au avut loc de la preluarea mandatului de către Trump. New Jersey şi Virginia şi-au ales guvernatori democraţi în noiembrie, iar republicanii au pierdut un loc în Senat în Alabama, în decembrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel