SUA acuză Rusia că a pregătit armament pentru a-l livra insurgenților din Ucraina

armament
armament

Departamentul american de Stat a anunțat vineri că dispune de informații conform cărora Rusia a masat tancuri și piese de artilerie în anumite amplasamente din sud-vestul țării și există posibilitatea ca aceste echipamente militare să ajungă în mâinile insurgenților rusofoni din estul Ucrainei, relatează agenția Reuters.

'Avem informații că un număr suplimentar de tancuri au fost pregătite' pentru a fi furnizate separatiștilor rusofoni din Ucraina, a declarat Jennifer Psaki, purtătoarea de cuvânt a diplomației americane. 'Avem de asemenea informații că armata rusă a masat piese de artilerie într-un amplasament din sud-vestul Rusiei, inclusiv un tip de piese de artilerie folosite de forțele ucrainene, dar care au fost retrase din dotarea armatei ruse', a adăugat ea, scrie Agepres.

Pe de altă parte, Jennifer Psaki a precizat că Statele Unite au obținut și informații ce atestă că Rusia a redesfășurat trupe în apropierea frontierei cu Ucraina, confirmând astfel declarația de joi a secretarului general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, care a anunțat că cel puțin câteva mii de soldați ruși au fost din nou dislocați la granița ruso-ucraineană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel