Urmărește emisiunea live


SUA: Patru chinezi inculpaţi pentru ajutor oferit programului militar nord-coreean

O companie chineză şi patru dintre conducătorii săi au fost inculpaţi în Statele Unite, unde sunt acuzaţi că au ajutat programul militar al Coreii de Nord, a anunţat marţi Departamentul de Justiţie (DoJ) al SUA, relatează AFP. 

'Cu ajutorul a peste 20 de firme paravan, ei sunt suspectaţi că au căutat să ascundă tranzacţiile financiare ilegale în profitul unor entităţi nord-coreene implicate în proliferarea armelor de distrugere în masă', a afirmat un oficial cu rang înalt al DoJ, John Demers, citat într-un comunicat.

Compania Dandong Hongxiang Industrial Development (DHID), proprietara acesteia, Ma Xiaohong, directorul său general, Zhou Jianshu, directorul general adjunct, Hong Jinhua, şi directorul financiar, Luo Chuanxu, au fost inculpaţi luni în absenţa lor de către un mare juriu din New Jersey.

Cei patru responsabili nu au fost reţinuţi şi probabil se află în China, potrivit DoJ. Acestora le este reproşat că au ajutat banca nord-coreeană KKBC care, din 2009, nu mai are dreptul să utilizeze instituţiile financiare americane, nici să facă tranzacţii în dolari din cauza participării la programul militar al ţării sale.

Potrivit actului de acuzare, chiar de la începutul sancţiunilor contra băncii, compania chineză a preluat ştafeta şi a asigurat cu ajutorul unor firme paravan cu sediul în Insulele Virgine, Seychelles sau Hong Kong plăţile în dolari pentru contul acestei bănci şi a altor entităţi nord-coreene. Responsabilii companiei au favorizat, de asemenea, schimbul de bunuri cu Coreea de Nord disimulând originea şi destinaţia lor, mai scrie AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel