Studiul care îi va face pe tați să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Structură a creierului diferită față de cei mai puțin implicați

Studiul care îi va face pe tați să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Structură a creierului diferită față de cei mai puțin implicați / Foto: Pixabay
Studiul care îi va face pe tați să petreacă mai mult timp cu copiii lor. Structură a creierului diferită față de cei mai puțin implicați / Foto: Pixabay

Potrivit unui studiu, tații care petrec mai mult timp cu copiii lor au o structură a creierului diferită  față de tații mai puțin implicați.

Tații care petrec mai mult timp cu copiii lor au o structură cerebrală diferită față de tații mai puțin implicați, arată un nou studiu. Cercetătorii de la Universitatea din Essex au descoperit că bărbații care doresc să se implice activ în îngrijirea copiilor și să se bucure de timpul cu copiii lor au un hipotalamus mai mare - o regiune a creierului de mărimea unei migdale despre care se știe că joacă un rol cheie pentru atașament și educație parentală, scrie Daily Mail.

Echipa nu este sigură dacă hipotalamusul crește în dimensiune ca răspuns la timpul petrecut cu copiii sau dacă unii bărbați se nasc cu un volum crescut. Oricum, echipa speră că descoperirile vor ajuta la o mai bună înțelegere a relațiilor dintre copii și tații lor.

În cadrul studiului, cercetătorii au scanat creierul a 50 de tați. Participanții au completat, de asemenea, chestionare despre obiceiurile lor de îngrijire a copiilor fiind întrebați și cât de mult s-au bucurat de timpul petrecut cu copiii lor.

Hipotalamusul joacă un rol cheie în menținerea unui corp sănătos



Rezultatele au arătat că bărbații care au obținut scoruri mai mari la ambele chestionare au avut un volum mai mare al hipotalamusului. Hipotalamusul este o regiune a creierului de mărimea unei migdale care este situată la baza creierului, în apropierea glandei pituitare. Joacă un rol cheie în multe funcții importante, inclusiv homeostazia, adică menținerea corpului în viață și sănătos, dar și pentru atașamentul și educația parentală.

„În multe societăți, implicarea taților în educația parentală a crescut considerabil. Bărbații doresc să petreacă mai mult timp și să aibă o legătură mai strânsă cu copiii lor. Ei vor să devină tați mai implicați și mai încrezători. Am arătat acum că aceste convingeri de îngrijire pot fi urmărite adânc în creierul taților.”, a explicat dr. Pascal Vrtička, conducător al acestui studiu.

Scanările au arătat că creierul taților și al copiilor se sincroniza mai mult dacă bărbații credeau că sunt tați implicați.

Dr. Vrtička a adăugat: ”Tații, ca și mamele, sunt legați din punct de vedere biologic să fie părinți. Datele noastre au dezvăluit că acest lucru poate fi văzut în anatomia creierului taților, precum și în sincronizarea dintre creierul acestora și creierul copiilor lor, și mai ales pentru tații mai încrezători și implicați.", a mai spus dr. Pascal Vrtička.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel