Studiu sociologic în Deltă. 80% dintre oameni spun că sunt condiții să nu plece de acolo / video

Foto: DC NEWS
Foto: DC NEWS

Sociologul Vasile Dîncu a vorbit despre realizarea unui studiu al comunităților din Delta Dunării, în domeniul turismului, în timpul conferinței de presă Necesitatea legiferării în România a OMD-urilor.

„Prin prima perspectivă, am realizat un studiu sociologic (...) în două zone ale Deltei Dunării, zona perimetrului central din rezervație și cea din vecinătate, în care am testat o serie de lucruri care țin de modul cum resimte populația că funcționează această strategie de dezvoltare a Deltei Dunării, unde pun ei turismul și economia comunităților în ierarhia preferințelor lor, nivelul lor de trai, cei patru piloni principali ai strategiei de dezvoltare și, evident, cum percep ei turismul și cât de pregătiți sunt pentru turism”, a transmis sociologul Vasile Dîncu, în cadrul conferinței.

1 din 10 locuitori a participat la consultările privind strategia de dezvoltare a Deltei

VEZI ȘI: Charlie Ottley, interviu de excepție pentru DC NEWS despre noul proiect din Delta Dunării.

„Am constatat câteva lucruri care mi se pare că definesc stadiul în care suntem. Pe de o parte, am constatat că strategia este cunoscută destul de bine, peste 10% din cetățenii Deltei au participat la consultanța care s-a făcut, și că sunt mulțumiți, mai ales cei din zonă. Sunt vreo 40% dintre ei care spun că s-au făcut progrese în ultimii ani în ceea ce privește turismul”, a adăugat el.

Comunitățile trăiesc în sărăcie, este nevoie de protecție socială

„Pe de altă parte, sigur că studiul nostru sociologic a observat că încă există foarte multă sărăcie în ceea ce privește nivelul de trai de aici, comunitățile sunt încă foarte sărace. Jumătate dintre locuitorii Deltei spun că nu beneficiază de un nivel de trai care să le permită un trai decent, ceea ce se observă. De aceea, un sprijin atât din partea guvernelor care vin, cât și din partea autorităților locale ar trebui făcut și în această direcție a unei protecții sociale active, combinată cu ceea ce se poate face din industria turistică”, a mai spus Vasile Dîncu.

Locuitorii rămân optimiști și ar continua să trăiască în Deltă

„Am observat, și aici ne-am mirat cu toții, un oarecare optimism al oamenilor, cu toate că trăiesc în condiții foarte grele; optimism în ceea ce se va întâmpla în viitor. Un lucru mai este important: aproape 80% din oameni spun că sunt condiții să mai rămână în Deltă, să nu plece din Deltă, un fenomen de migrație care a afectat foarte tare comunitățile, în ultima vreme”, a conchis el.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel