Studiu: Oamenii empatizează mai mult cu câinii decât cu oamenii

O cercetare recentă arată de ce oamenii empatizează mai degrabă cu un câine sau cu un copil, decât cu un matur. Studiul realizat la Reuniunea Anuală a Asociației Sociologilor Americani a arătat că o situație complexă, care ține de vârstă în cazul oamenilor, dar nu și în cazul patrupedelor. Astfel, oamenii empatizează cu un câine matur și cu un pui de câine, însă sunt diferențe considerabile în ceea ce privește empatia cu un om matur și empatia cu un copil. Totul ar ține de vulnerabilitate și dependență.

”Contrar a ceea ce se crede în mod obişnuit, nu este vorba neapărat că ne mişcă mai mult suferinţa unui animal decât cea a unui om. Rezultatele obţinute de noi indică o situaţie mult mai complexă care are legătură cu vârsta şi specia victimelor, vârsta fiind componenta cea mai importantă. Faptul că victimele agresiunilor, în caz că sunt oameni adulţi, se bucură de o mai mică empatie decât în cazul copiilor şi al câinilor maturi, arată că patrupedele adulte sunt considerate dependente şi vulnerabile, la fel ca şi puii de câine sau copiii”, a afirmat Jack Levin, profesor de sociologice şi criminalistică la Universitatea Northeastern, scrie animalzoo.ro.

Levin, împreună cu Arnold Arluke, a analizat 240 de subiecți cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani. Participanţii au primit, la întâmplare, unul din cele patru articole fictive despre maltratarea unui copil în vârstă de un an, a unui adult de 30 de ani şi a unui căţeluş sau a unui câine în vârstă de şase ani. Poveştile erau identice, numai victimele difereau. "Ne-a surprins interacţiunea vârstei şi speciei. Vârsta pare a fi mai relevantă decât specia atunci când vine vorba de obţinerea de empatie. Aparent, se consideră că fiinţele umane adulte sunt mai capabile să se apere singure, în timp ce câinii adulţi sunt văzuţi ca nişte căţeluşi ceva mai mari", a spus Levin în prezentarea sa.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel