Studiu masiv despre consumatorii de cafea. Oamenii care beau cantități moderate tind să trăiască mai mult

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Oamenii de știință au descoperit informații interesante despre oamenii care consumă cafea într-un mod moderat.

Pe baza unei analize efectuate pe aproape jumătate de milion de înregistrări din Biobankul Regatului Unit, oamenii care beau două până la trei căni de cafea în fiecare zi tind să trăiască mai mult și să prezinte mai puține boli cardiovasculare în comparație cu cei care se abțin de la consumul de cafea.

Deși cercetarea nu susține că mai mult de o cafea înseamnă mai mulți ani de viață, este totuși o asociere intrigantă pe care oamenii de știință sunt dornici să o investigheze în continuare. 

„În acest studiu amplu, de observație, consumul de cafea a fost asociat cu reduceri ale incidenței bolilor cardiovasculare și ale decesului din cauza bolilor cardiovasculare sau din orice cauză”, a spus electrofiziologul Peter Kistler, de la Baker Heart and Diabetes Institute din Australia.

„Rezultatele sugerează că aportul ușor până la moderat de cafea măcinată, instant și decofeinizată ar trebui considerat parte a unui stil de viață sănătos”, a maii spus Kistler.

UK Biobank este o bază de date la scară largă care conține înregistrări despre genetica, sănătatea și stilul de viață ale indivizilor. În acest studiu, eșantionul de 449.563 de persoane, cu o vâstă medie de 58 de ani, a furnizat 12 ani și jumătate de informații despre sănătate și dietă.

Participanții au fost grupați în funcție de consumul lor zilnic de cafea și de ce tip de cafea au băut de obicei. Puțin peste 100.000 de persoane au raportat că nu au băut cafea deloc. Ca parte a analizei, cercetătorii au luat în considerare efectele vârstei, sexului, etniei, obezității, hipertensiunii arteriale, diabetului, apneei obstructive în somn, fumatului și consumului de ceai și alcool.

De acolo, Kistler și colegii săi au putut calcula diferențele în ceea ce privește rezultatele sănătății inimii și decesul din orice cauză pentru toți băutorii de cafea pe parcursul perioadei de studiu, în comparație cu cei care nu au băut cafea.

Consumul de cafea instant, măcinată și chiar decofeinizată a fost asociat cu o probabilitate mai mică de deces. Cei care beau două sau trei căni de cafea pe zi au avut șanse mai mari să trăiască mai mult decât cei care nu beau.

Risc scăzut în cazul celor care consumă maxim 3 căni de cafea pe zi

Săpând mai adânc, echipa a descoperit că un consum de cafea este, de asemenea, legat de dezvoltarea bolilor cardiovasculare, cel mai scăzut risc fiind observat printre cei care consumau două până la trei căni pe zi.

Au existat constatări ușor diferite pentru riscul de aritmie sau de un ritm cardiac anormal - aici cafeaua măcinată și instant, dar nu decofeinizată, au fost legate de o probabilitate mai mică de apariție a afecțiunii. Încă o dată, 2-3 cești în fiecare zi păreau a reprezenta nivelul optim.

După cum au arătat multe cercetări anterioare, cafeaua este o substanță care interacționează cu organismul într-o serie de moduri complexe - moduri pe care oamenii de știință încă încearcă să le înțeleagă. Faptul că acest studiu a acoperit atât de mulți oameni pe o perioadă lungă de timp nu face decât să adauge greutate la legătura dintre consumul de cafea și longevitate.

Cu toate acestea, există câteva limitări de luat în considerare. Înregistrările bazei de date au fost predominant caucaziene, ceea ce face mai dificilă generalizarea constatărilor la o populație mai diversă din punct de vedere etnic. Consumul de cafea a fost, de asemenea, auto-raportat, mai degrabă decât monitorizat, iar baza de date nu ia în considerare modificările consumului de cafea sau tipului de cafea în timp, conform Science Alert.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel