Studiu GfK: Tichetele de masă, ESENȚIALE pentru angajați

DCNews Team / 15 noi 2017 / 14:46 Salveaza PDF Comentarii
Tichete de masă
Tichete de masă

Tichetele valorice se bucură de un larg sprijin în rândul salariaților din România, arată datele unui studiu realizat de Asociația Profesională a Emitenților de Tichete (APET), prin intermediul GfK România.

„Rezultatele studiului confirmă faptul că mare parte dintre salariații români apreciază tichetele de masă, considerându-le un beneficiu extrasalarial important care le crește puterea de cumpărare, îi sprijină în eforturile lor de a se hrăni sănătos și le îmbunătățește performanța în cadrul organizației. Totodată, studiul realizat de GfK arată că angajatorii apreciază sistemul de tichete pentru beneficiile pe care le aduce, precum facilitățile fiscale, ameliorarea climatului de lucru și creșterea productivității. Ne bucurăm așadar de rezultatele studiului, care evidențiază dinamica pozitivă a pieței tichetelor din România și tendințele favorabile de care se bucură acest instrument de motivare a angajaților”, a declarat Elena Pap, președintele APET. 

Tichetul de masă, componentă esențială

La 20 de ani de la introducerea pe piața din România, tichetul de masă este considerat de către angajați drept un beneficiu valoros și o componentă esențială a pachetului salarial.

Tichetul de masă înseamnă pentru salariați creșterea puterii de cumpărare (77% dintre respondenți), sprijin pentru achiziția de alimente (66% dintre respondenți), motivare crescută la locul de muncă (63% dintre respondenți) și hrană de calitate mai bună (31%).

De asemenea, 88% dintre salariații beneficiari respondenți ai studiului percep tichetele de masă ca fiind un beneficiu valoros, iar 90% dintre ei susțin că utilizarea lor este ușoară. Un procent de 45% dintre salariați declară că acordarea tichetelor de masă este un aspect de care țin cont la angajare, considerându-le chiar un drept indispensabil.

(w670)

62% dintre angajații care beneficiază de tichete de masă așteaptă momentul distribuirii tichetelor de masă pentru că acestea constituie o parte importantă a veniturilor (70% dintre respondenți). 

Studiul mai relevă faptul că tichetele de masă cresc puterea de cumpărare a beneficiarilor și, implicit, valoarea medie a coșului de cumpărături. Supermarketurile și magazinele de proximitate sunt primele beneficiare ale acestei creșteri, în proporție de 67% și respectiv 52%.

[citeste si]

Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24