STUDIU: Copii de peste 10 ani sunt obsedaţi să aibă un corp perfect

Aproximativ 50% dintre fete şi o treime dintre băieţii care au participat la un studiu realizat în Marea Britanie s-au declarat dispuşi să adopte măsuri extreme pentru a ajunge la un corp perfect şi la o greutate ideală. Potrivit studiului citat, sunt copii de cinci ani care îşi pun viaţa în pericol din cauza curelor de slăbire şi ajung să fie trataţi de anorexie.

Studiul a fost realizat pe 810 tineri, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani. Rezultatele cercetătorilor au dezvăluit faptul că mai mult de 50% dintre fete şi 30% dintre băieţi susţin că şi-au comparat corpurile cu cele ale vedetelor, iar un sfert dintre respondenţi ar fi dispuşi să îşi facă operaţii estetice, informează Gândul.

Din cauza presiunii asupra copiilor de a arăta cât mai bine, unu din zece băieţi de peste 10 ani ar lua steriozi doar ca să fie musculoşi şi una din 8 fete a spus că ar fi dispusă să ia pastile dietetice sau laxative pentru a slăbi.

"Principala cauza a problemei este presiunea asupra tinerilor de a se conforma cu o imagine a corpului ireală şi irealizabilă ", susţine Rosi Prescott, directorul executiv al companiei care finanţat studiul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel