STUDIU: Ciocolata neagră reduce stresul. Vezi şi alte beneficii

Pofta de ciocolată indusă de stres ar putea fi justificată. Un nou studiu arată că ciocolata neagră ar putea micşora nivelul hormonilor de stres. Cercetătorii au descoperit că mâncatul a aproximativ 40 g în fiecare zi pentru 2 săptămâni reduce nivelul cortizolului, un hormon de stres, cât şi al hormonilor de tip “luptă sau fugi”, cunoscuţi ca şi catecolamine, la oamenii stresaţi.

Aceste descoperiri se adaugă altor beneficii recent descoperite ale ciocolatei negre. De exemplu cacaoa este bogată într-o clasă de antioxidanţi numiţi flavonoide, care sunt legaţi de un număr de beneficii de sănătate. Cercetatorii investighează şi alţi compuşi din ciocolata neagră, care ar putea creşte sensibilitatea la insulină, ar scădea tesiunea arterială şi ar îmbunătăţi starea psihică. În acest studiu cercetatorii au privit efectele consumului de 40 g de ciocolată neagră în fiecare zi pentru doua săptămâni măsurând hormonii de stres din sânge şi urină, la 30 de adulţi. Jumatate din cantitatea de ciocolată a fost mâncată dimineaţa iar jumătate la prânz. Nivelul de anxietate al participanţilor a fost determinat la începutul studiului, iar probele de sânge şi urină au fost colectate şi analizate la începutul şi la sfârsitul studiului. Rezultatul a arătat ca consumul ciocolatei negre zilnic reduce nivelul hormonului de stres la cei care au avut nivele ridicate de anxietate. Cercetătorii spun că ciocolata neagră pare să aibă efecte benefice şi asupra metabolismului participanţilor şi activităţii microbiene intestinale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel