Studiu britanic: Poluarea aerului îți poate afecta capacitatea cognitivă

Studiu britanic: Poluarea aerului îți poate afecta capacitatea cognitivă  /  Sursă foto: Pixbay
Studiu britanic: Poluarea aerului îți poate afecta capacitatea cognitivă / Sursă foto: Pixbay

O cercetare recentă avertizează că oamenii ar putea fi supuși unei capacități cognitive deteriorate înaintea vârstei de 60 de ani dacă ar au fost expuși la smog și la o calitate slabă a aerului în copilărie.

Medicul Tom Russ, director al Centrului de Cercetare a Demenței și Alzheimerului din cadrul Universității din Edinburgh, a vorbit despre expunerea foarte timpurie la aerul contaminat și impactul pe care îl poate avea asupra creierului câteva decenii mai târziu. Cercetătorii obișnuiau să susțină că efectul expunerii timpurii la poluarea aerului asupra capacității de gândire din viață nu a fost fezabil de investigat din cauza lipsei de dovezi privind nivelurile calității aerului până în anii 1990, când au început testele regulate.

Pentru a examina legătura dintre expunerea cuiva la poluarea aerului și abilitățile sale cognitive pe măsură ce îmbătrânește, cercetătorii scoțieni au folosit modele matematice. Experții de la Universitatea din Edinburgh au măsurat intelectul general la peste 500 de persoane în vârstă de 70 de ani folosind un chestionar realizat de același public la vârsta de 11 ani. Pentru a măsura rata emisiilor în aer au investigat, de asemenea, unde au trăit participanții la studiu în timpul vieții.

Medicul Susan Kohlhaas a menționat că există un număr tot mai mare de dovezi, împreună cu o serie de alți factori de mediu, iar calitatea aerului ar putea crește probabilitatea de a dezvolta demență.

Cercetătorii nu au explicat de ce contaminarea mediului tinde să inducă diminuarea capacității cognitive. Totuși, experimentele anterioare au arătat că ar putea fi legat de poluanții care inoculează metalele care contaminează creierul și distrug neuronii, potrivit ScienceTimes.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel