Studiu: Bărbații care își sărută partenerele înainte să plece la serviciu trăiesc mai mult

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Ştiai că sărutul îi poate ajuta pe bărbați să trăiască mai mult? Cel puțin asta susține un cercetător neamț. Iată ce s-a aflat!

De-a lungul timpului, au fost realizate mai multe studii, care au vrut să demonstreze ce beneficii are sărutul. S-a aflat că acest gest romantic scade nivelul hormonilor de stres, te face fericit, reduce stările de anxietate și, inclusiv, calmează durerile de cap, conform Healthline. Mai mult decât atât, un cercetător neamț a descoperit că sărutul i-ar putea ajuta pe bărbați să trăiască mai mult și să aibă rezultate bune la locul de muncă. Totul depinde de momentul în care ei își sărută partenerele! 

Ce s-a descoperit

Dacă soțul tău te sărută înainte să plece la serviciu, atunci avem o veste bună pentru tine! Dr. Arthur Szabo, profesor de psihologie, la Universitatea din Kiel, Germania, a constatat că acest gest promovează atât bunăstarea psihică, cât și cea fizică. Potrivit cercetării sale, publicate într-o revistă din Germania de Vest, numită „Selecta‟, bărbații care își sărută partenerele înainte să plece la muncă sunt fericiți, au rezultate mai bune la locul de muncă și trăiesc, în medie, cu 5 ani mai mult, decât cei care nu o fac. El a a spus: „Soții care pleacă de acasă dimineața, fără să își sărute soțiile, o fac pentru că ei s-au certat. În acest caz, soțul își începe ziua cu o atitudine negativă. El tinde să fie capricios și deprimat. Va fi dezinteresat de muncă. Un soț care își sărută soția în fiecare dimineață înainte să meargă la birou își începe ziua cu o atitudine pozitivă, iar sentimentele lui pozitive se reflectă în ceea ce face și în modul în care se simte‟. Studiul a fost realizat doar pe bărbații activi, în perioada anilor 1980, când femeile petreceau mult timp acasă. 

Ce legătură are sărutul cu hormonul iubirii?

S-a demonstrat că sărutul ajută la scăderea barierelor emoționale și conectează un cuplu la un nivel mai profund. O legătură emoțională puternică cu soțul tău te ajută să îți menții relația fericită și sănătoasă. Acesta este doar un motiv în plus pentru a adăuga un sărut suplimentar în rutina voastră zilnică. Studiile arată că sărutul și alte forme de afecțiune fizică declanșează eliberarea hormonului oxitocină, responsabil pentru sentimentul de iubire și atașament, care promovează legătura emoțională în cuplu. Acest agent de legătură acționează ca un lipici care vă întărește relația și vă face pe amândoi să vă simțiți mulțumiți în intimitate.

Mai multă încredere și o relație sănătoasă

Încrederea este esențială pentru o relație sănătoase. Dacă ai încredere în soțul tău, știi că poți conta pe el. Este o stare de liniște pe care ți-o dă acest sentiment, un semn de parteneriat adevărat care se poate întinde pe o perioadă lungă. Conform unui studiu publicat în „Nature – Jurnalul Internațional de Știință‟, s-a descoperit că oxitocina are ca efect creșterea încrederii între oameni. Acest lucru nu numai că îi face pe parteneri să se simtă mai încrezători unul în celălalt, dar le crește și disponibilitatea de a avea un comportament emoțional riscant. Și ce este mai riscant decât să te îndrăgostești?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel