Studiu: Pacienţii bucureşteni, diagnostic greşit

Peste jumătate dintre pacienţii din Bucureşti au primit cel puţin o dată un diagnostic greşit sau un tratament neadecvat, se arată într-un studiu dat publicităţii miercuri de Intermedicas.

Potrivit studiului, şase din zece pacienţi bucureşteni afirmă că au consultat doi sau mai mulţi medici înainte de a primi un diagnostic corect. Mai mult, 7 din 10 pacienţi bucureşteni spun că ar fi dispuşi să apeleze la un serviciu specializat de second opinion medical în cazul în care s-ar confrunta cu o afecţiune oncologică şi ar dori să aibă siguranţa unui diagnostic corect şi a unui plan adecvat de tratament.

Conform cercetării, 60% dintre pacienţii care au primit un diagnostic corect în cadrul serviciului de second opinion medical nu s-ar mai întoarce la medicul care i-a diagnosticat greşit, iar peste 20% afirmă că s-ar întoarce la primul medic, însă i-ar solicita acestuia schimbarea planului de tratament.

Vorbind despre opinia medicală primită în cadrul serviciului de second opinion, 8 din 10 pacienţi din Bucureşti susţin că serviciul specializat de second opinion medical a adus completări diagnosticului iniţial sau l-a infirmat. Doar 23,1% declară că serviciul de second opinion a confirmat diagnosticul.

Atitudine favorabilă faţă de serviciul "second opinion medical"

Printre cele mai importante specialităţi medicale pentru care pacienţii au apelat la serviciul de second opinion specializat se numără oncologia (29,7%), ginecologia (13,5%), neurologia (13,5%), endocrinologia (10,8%) şi cardiochirurgia (8,1%).

73% dintre aceştia consideră că serviciul le oferă în mare măsură siguranţa unui diagnostic corect, iar 62% spun că serviciul de second opinion medical îi ajută, în foarte mare măsură, să înţeleagă mai bine problema medicală de care suferă. Cercetarea a fost realizată în perioada octombrie - noiembrie 2017, pe un eşantion de peste 600 de respondenţi, reprezentativ pentru populaţia cu vârste de peste 22 ani, utilizatori ai internetului, din Bucureşti.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel