EXCLUSIV  Studiourile televiziunilor, mai pustii. Senator: A lăsat un loc gol în politica românească

Anunț important al senatorului Marius Marinescu, la un an de la moartea lui Corneliu Vadim Tudor. Slujba de comemorare a "Tribunului" va avea loc în aceeași zi în care, la Țebea, va avea loc o ceremonie dedicată împlinirii a 144 de ani de la moartea marelui patriot român, Avram Iancu. De asemenea, Marius Marinescu a ținut să sublinieze și faptul că adăpostul canin gestionat de Primăria sectorului 1 va purta numele de "Corneliu Vadim Tudor".  În opinia senatorului, moartea lui Corneliu Vadim Tudor a lăsat un loc gol în politica românească.

"Sâmbătă, 10 septembrie 2016, la biserica Sfântul Gheorghe Nou, din București, la ora 11:00, va avea loc slujba de comemorare a lui Corneliu Vadim Tudor, la un an de la deces. După serviciul religios, apropiații se vor reculege și vor aprinde lumânări la mormântul politicianului din cimitirul Ghencea Civil.

Nu pot să nu remarc faptul că în aceeași zi, la Țebea, în județul Hunedoara, va fi comemorat și marele patriot român, Avram Iancu, cu ocazia împlinirii a 144 de la moartea sa (10 sept 1872). Din păcate, de această dată ceremonia din sudul Munților Apuseni se va desfășura fără prezența marcantă a lui Corneliu Vadim Tudor.

(w670)

În fiecare an, îl însoțeam la Țebea, depuneam coroane de flori la mormântul "Crăișorului munților", lângă celebrul Gorun al lui Horea și strângeam mâinile românilor veniți acolo de pretutindeni. Corneliu Vadim Tudor avea o disponibilitate inepuizabilă de a sta de vorbă și de a-i asculta pe toți.

România, mai săracă fără Vadim Tudor

Culturii românești îi lipsește stâlpul de rezistență al patriotismului și naționalismului autentic. Vadim Tudor ne-a lăsat 38 de volume și publicații, revista România Mare și ziarul Tricolorul, cea din urmă fiind suspendată. I se simte lipsa și în studiourile televiziunilor. Fără doar și poate, talentul său oratoric inegalabil i-a conferit un loc aparte în peisajul politic de la noi.

Un an fără Vadim

În zi sfântă, de Ziua Crucii, la 14 septembrie 2015, Corneliu Vadim Tudor ne-a părăsit. Exponentul naționalismului a lăsat un loc gol în politica românească. Pseudonaționaliștii apăruți ca ciupercile după ploaie nu îi pot călca pe urme.

S-a dus dintre noi ocrotitorul săracilor

Cel mai mult îl regretă oamenii nedreptățiți, săracii, oameni pentru care Vadim Tudor era în stare să-și dea, cum se spune, și cămașa de pe el. Una dintre acțiunile cunoscute pe care le organiza în acest sens, din fonduri proprii, era Cina creștină, prin care le asigura o masă caldă celor nevoiași.

Adăpostul canin din sectorul 1 îi va purta numele

În amintirea marelui iubitor de animale, Corneliu Vadim Tudor, Primăria sectorului 1 a Capitalei, condusă de primarul Daniel Tudorache, la solicitarea Federația pentru Protecția Animalelor și a Mediului (FPAM) și cu acordul familiei îndoliate, a aprobat ca adăpostul canin pe care îl gestionează să poarte numele "Corneliu Vadim Tudor". De altfel, aici sunt îngrijiți și ultimii 12 câini din adăpostul de care se preocupa Vadim Tudor, încă neadoptați. Pot spune că administrația publică a sectorului 1 a devenit prima autoritate locală care demonstrează respect față de viață, față de civilizație; câinii sănătoși nu mai sunt uciși... Spațiile de cazare din adăpost vor fi dublate, activitatea personalului va fi transparentă pentru public și vor fi organizate campanii de adopții în parcuri", a declarat pentru DC News Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel