Studenții teologi colindă, după datini, în scop caritabil

concert_caritabil
concert_caritabil

Publicul spectator este invitat, joi, 12 decembrie, de la ora 18:00, la Sediul nou al Bibliotecii Naționale din Capitală, pentru a asculta unele dintre cele mai frumoase colinde în cadrul celei de-a treia ediție a concertului caritabil "După datini, colindăm", organizat de Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” din București.

Desfășurat cu Înalta Binecuvântare a Prefericitului Părinte Patriarh Daniel, evenimentul este organizat în beneficiul victimelor violenței domestice, intrarea fiind liberă.

Printre cei care vor participa la concertul caritabil se va afla și Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcop-Vicar Patriarhal, în calitate de reprezentant al Patriarhiei Române.

Publicul spectator va putea asculta trei coruri recunoscute la nivel internaţional atât prin concursurile de specialitate la care au participat, cât și prin mulțimea de premii obținute: Corul „Te Deum Laudamus”- dirijor Pr. Lect. Dr. Zaharia Matei; Grupul Psaltic ,,Tronos” al Patriarhiei Române - Protopsalt Diac. Mihail Buca; Corul Asociaţiei Studentilor Teologi Ortodocsi (ASTO), „Cantus Domini” – dirijor Pr. Prof. Dr. Stefan Constantin Razvan.

Cei care vor dori să aducă bucurii în preajma Sfintelor Sărbători celor față de care viața s-a dovedit mai aspră, vor putea dona în urnele mobile aflate în sala concertului. Suma de bani strânsă va fi transformată în bunuri, direcționate către Așezământul Social „Patriarhul Justinian Marina”, prin Asociaţia Diaconia, proiect care sprijină mamele și copiii acestora, de vârsta preșcolară și școlară, victime ale violenței domestice, precum şi copiii cu risc social, provenind din familii monoparentale, dezorganizate (10 mame și 35 de copii în total).

„Rezultatele obtinute la editiile anterioare ale concertului ne-au motivat si anul acesta sa organizam aceasta activitate. Impactul pe care l-a avut evenimentul in randul participantilor, dar si al beneficiarilor, a fost unul remarcabil. Peste 1000 de persoane au fost prezente la cea de-a doua editie, donand 8 000 RON, ceea ce ne-a permis sa achizitionam haine, incaltaminte, produse de igiena personala, rechizite, produse alimentare si dulciuri pentru cei mici. De fiecare data, ASTO pune piatra de temelie la ajutorarea acestor copii, insa eforturile noastre ar fi zadarnice fara contributia invitatilor. Ca simbol al aprecierii noastre, cei care vor calca pragul Bibliotecii Nationale a Romaniei in seara de 12 decembrie 2013 vor primi noul numar al Revistei ASTO”, a declarat Petru Deaconu, președinte al ASTO.

Despre ASTO

Asociatia Studentilor Teologi Ortodocsi ( ASTO), infiintata in anul 2008, persoana juridica de drept privat cu scop nepatrimonial, independenta, non-guvernamentala si apolitica, membra a A.S.U.B. si a U.S.R. , isi propune sa realizeze promovarea actiunilor culturale, sociale si teologice ale studentilor, dar si promovarea dialogului inter-religios, inter-confesional si inter-etnic. Printre metodele intrebuintate in acest sens se numara incurajarea dezvoltarii de proiecte, participarea la programe locale, nationale si internationale pentru studenti, precum si initierea proiectelor de promovare a valorilor universitare, toate acestea in duhul credintei crestin-ortodoxe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel