Studenţii facultăţilor de stat încep luni noul an universitar

inceperea anului universitar
inceperea anului universitar

Aproximativ 500.000 de studenţi ai universităţilor de stat vor începe luni cursurile anului universitar 2011-2012, după ce multe dintre instituţiile de învăţământ superior au organizat festivităţi de deschidere a noului an universitar sâmbătă, 1 octombrie.

Una dintre universităţile mari din Bucureşti care a deschis noul an universitar sâmbătă este Academia de Studii Economice la care învaţă aproximativ 26.000 mii studenţi la licenţă, masterat şi doctorat, informează Agerpres.

La ASE cursurile după cum susţine purtătorul de cuvânt al instituţiei Florina Mohanu vor începe luni.

Deschiderea anului universitar la UPB şi UB va avea loc luni. La aceste instituţii de învăţământ superior învaţă aproximativ 34.000 studenţi, respectiv 38.142 de studenţi la toate ciclurile de studiu.

În România peste 230.000 de studenţi sunt pe locuri bugetate în universităţile de stat şi peste 250.000 pe locuri cu taxă, iar în învăţământul particular învaţă peste 350.000 de studenţi, potrivit raportărilor universităţilor particulare.

Data deschiderii noului an universitar la instituţiile de învăţământ superior particulare este decisă de senatul fiecărei universităţi.

Dintre cei peste 230.000 de studenţi de la locurile bugetate din universităţile de stat, aproximativ 62.000 sunt "boboci" în anul I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel