Studenții de la Aeronave din UPB, într-o competiție de elită în SUA

avion (2)
avion (2)

O echipă de 10 studenți ai Politehnicii din București, însoțiți de un cadru didactic, vor participa în perioada 19-21 aprilie 2013, în SUA, la o competiție dedicată Ingineriei Aerospațiale, participare ce are ca scop promovarea inteligenței și ingeniozității românești în domeniul aeronautic pe plan mondial.

Reprezentanții României vor concura cu 100 de echipe de la universități de prestigiu din SUA, Europa, India, China și Asia de Est.

În cadrul concursului, desfășurat pe o perioadă de opt luni, studenții români vor proiecta, fabrica și demonstra calitățile de zbor ale unei aeronave fără pilot, cu motor electric, radio-comandat. Avionul trebuie să decoleze pe o lungime de zece metri și să efectueze cât mai multe ture de pistă în patru minute.

Echipa coordonată de Conf. Dr. Ing. Petrișor Valentin Pârvu are experiență în astfel de competiții, participând și câștigând concursuri organizate de NASA.

Având în vedere complexitatea realizării și prezentării avionului în SUA, orice ajutor din partea  sponsorilor este binevenit. Persoana de contact este Conf. dr. ing. Petrișor-Valentin Pârvu, E-mail: [email protected].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel