Studenţii arabi de la Facultatea de Medicină din Arad, scanaţi cu detectoare de metal

Pentru că la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Vest Arad studiază mai mulți arabi, reprezentanții instituției au luat măsuri sporite de securitate la un curs festiv, de teama unor atentate.

Aceste măsuri au fost luate din cauza numărului mare de studenți arabi, iar la cele două cursuri festive au fost aşteptate circa 1.400 de persoane, studenţi şi invitaţi.

Înainte de a intra în sală, persoanele au trebuit să se regăsescă pe liste întocmite înainte, pe care erau trecute datele personale, iar apoi au fost nevoiţi să treacă printr-un detector de metale.

„Avem 16 oameni, am acoperit tot perimetrul pentru a nu se putea trece. Solicitările sunt din cadrul facultăţii. Măsurile de ordine sunt cam ca şi la aeroport. Avem primul rând, unde se fac intrările pe bază de liste nominale cu CNP şi numele fiecăruia, atât studenţilor, cât şi invitaţilor, în rest nu poate intra nimeni altcineva. După care se face controlul că să nu avem obiecte contodente, să nu avem arme albe, să nu avem niciun fel de probleme, cu detectoarele de metale, după care se intră în sală unde mai există celălalt personal pentru verificarea măsurilor de ordine. Vin mulţi invitaţi. (...) Este o măsură puţin mai altfel decât la alte firme. Da, sunt foarte mulţi din ţări arabe, sunt foarte mulţi studenţi, familiile acestora", a declarat patronul firmei care a asigurat paza, Mariana Morar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel