Studentă din Brasov, condamnată la moarte din cauza pozelor de pe Facebook

femeie-iordania
femeie-iordania

O tânără cu dublă cetăţenie româno-iordaniană, studentă la Braşov, a fost condamnată la moarte, după ce pe contul ei de Facebook au apărut fotografii indecente cu ea şi comentarii defăimătoare.

Fata a ajuns în această situaţie extrem de gravă în ochii religiei islamice, după ce fostul ei iubit a vrut să se răzbune pe ea, din gelozie, şi a intrat pe contul ei de Facebook. Fotografiile şi comentariile postate în numele ei i-au scandalizat pe prietenii şi pe familia fetei din Iordania, mama ei venind la Braşov pentru a le explica poliţiştilor că fiica ei va fi împuşcată dacă pune piciorul pe pămînt iordanian.

Fostul iubit al fetei, P.A, în vîrstă de 25 de ani, este student la Medicină la Universitatea „Transilvania“ Braşov. Cei doi s-au cunoscut la facultate şi o vreme s-au iubit, însă relaţia lor s-a rupt toamna trecută. Tînărul a vrut să se răzbune pe ea, iar din gelozie i-a accesat conturile de email, Yahoo Messenger şi Facebook, cu ajutorul unui amic priceput la calculatoare. După ce i-a spart corespondenţa, studentul a avut grijă să-i schimbe parolele şi să-i blocheze accesul la propriile conturi. Apoi, a postat, în numele ei, pe pagina ei de Facebook, imagini cu tînăra şi comentarii compromiţătoare la adresa religiei ei, scrie Monitorul Expres.

Fostul iubit a recunoscut fapta

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Braşov au fost sesizaţi de studentă abia luna trecută, după ce scandalul a luat amploare la ea în ţară. Ea a povestit că, în septembrie 2012, fostul ei iubit i-a accesat contul de Facebook. „Pe contul ei de Facebook au fost încărcate fotografii şi comentarii în numele ei care i-au adus un prejudiciu de imagine în faţa familiei şi prietenilor ei din Iordania. Fiind imagini care contraveneau religiei islamice, tînăra era ameninţată cu moartea prin împuşcare“, a spus Gabriel Florescu, şeful BCCO Braşov, ieri, într-o conferinţă de presă.

Mama fetei a venit din Iordania şi a sesizat poliţia din Braşov, spunînd că fiica ei se află într-o situaţie foarte gravă din cauza acestui incident. „În urma cercetărilor a fost identificat fostul iubit al fetei, care a recunoscut că a i-a accesat conturile, pe fond de gelozie, şi din dorinţa de răzbunare. El este cercetat pentru fraude informatice, respectiv acces fără drept la sisteme informatice şi modificarea, ştergerea sau restricţionarea accesului la datele personale, fără drept“, a mai spus şeful BCCO Braşov. Studentul este cercetat în libertate în acest dosar şi riscă pînă la 7 ani de închisoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel