Studentă cu autism, discurs emoționant de absolvire a colegiului, ca șefă de promoție: Dumnezeu ți-a dat o voce. Folosește-o!

Studentă cu autism, discurs emoționant de absolvire a colegiului, ca șefă de promoție Dumnezeu ți-a dat o voce. Folosește-o! Sursa foto - Pexels
Studentă cu autism, discurs emoționant de absolvire a colegiului, ca șefă de promoție Dumnezeu ți-a dat o voce. Folosește-o! Sursa foto - Pexels

Elizabeth B., care suferă de autism, a absolvit  Rollins College (SUA) ca șefă de promoție. La ceremonia de absolvire a  colegiului, tânăra i-a emoționat pe cei prezenți prin discursul său.

Tânăra care comunică printr-un calculator și-a scris textul cu un singur deget și cu ajutorul unui coleg de clasă care ținea tastatura.  "Directorul liceului i-a spus unui profesor: Retardatul nu poate fi cel mai bun elev. Și totuși, iată-mă aici astăzi", a amintit Elizabeth în discursul său de absolvire. Tânăra suferă de autism, nu vorbește și comunică prin scris, lucru care i-a permis să cunoască importanța limbajului. 

La 22 de ani, tânăra știe multe despre "realizările comune": "Problemele mele neuromotorii mă împiedică să mă leg la șireturi sau să mă închei la cămașă. Am scris acest discurs folosind un singur deget și cu ajutorul colegului care ține o tastatură", relatează El Comercio.

Elizabeth le-a povestit, celor prezenți, și unele dintre cele mai grele momente din viața sa. "Am luptat toată viața mea fără să fiu ascultată sau acceptată. O știre de pe prima pagină a ziarului nostru local relata cum directorul liceului meu i-a spus unui membru al personalului: "Un retardat nu poate fi cel mai bun elev". Cu toate acestea, iată-mă aici astăzi", a menționat tânăra șefă de promoție.

Citește și:  Diagnostic tulburător pentru o jurnalistă de 60 de ani: În mod jenant, am ratat propriile mele știri de ultimă oră. Sunt AUTISTĂ

În timpul discursului său, Elizabeth l-a amintit pe Martin Luther King, atunci când a dezvăluit care este cea mai mare dorință a sa. "Comunicați. În lume există 31 de milioane de autiști, care nu vorbesc și care sunt închiși într-o cușcă tăcută. Viața mea va fi dedicată lor, pentru a-i scuti de suferință și pentru a le da vocea care le va permite să-și aleagă propria cale.

De asemenea,  șefa de promoție s-a folosit de umor pentru a-și îndemna colegii să își ajute comunitatea. "Dumnezeu ți-a dat o voce. Folosește-o. Un autist care nu vorbește te încurajează să-ți folosești vocea. Dacă puteți vedea curajul din mine, atunci puteți vedea curajul din toți cei pe care îi întâlniți", a încheiat tânăra, stârnind aplauzele colegilor săi.

Consultă și: Bebelușii care se uită la televizor au un risc mai mare de a fi diagnosticați cu autism

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel