EXCLUSIV  STUDENȚII fără burse, PRESIUNE pe Guvern. "Suntem prea mici pentru acești rechini"

Guvernul PSD-ALDE a decis să dea burse pentru studenți, cu excepția celor care sunt în anii terminali. 

Un tânăr absolvent, care a dat licența în iunie 2017, a reacționat în urma articolului "STUDENȚII, fără BURSE. REVOLTA tinerilor. Mesaj pentru Guvernul PSD-ALDE: Este INADMISIBIL" și a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre acest subiect.

"Mă aflu în situația de mai sus. Sunt absolvent, am dat licența în iunie (o mare greșeală) - nota 10 - și am rămas fără bursa de studiu (aferentă anului III, atenție!) - în anul IV am primit bursa aferentă anului universitar precedent. Dacă rămâneam restanțier sau alegeam să dau licența în toamnă, aveam calitatea de student și astfel, primeam bursa. Singuri nu putem face nimic - suntem prea mici pentru acești rechini!!!", a spus un tânăr - care dorește să-și păstreze anominalul - în exclusivitate pentru DC News.

Cu privire la aceste burse, el ne-a trimis și o cerere (cu datele sale personale blurate) care a ajuns și la Ministerul Educației pe data de 21 iulie 2017. Astfel, tânărul spera să se facă dreptate, iar studenții din anii terminali să-și primească bursele.

(w670)

(w670)

[citeste si]

Amintim că inițial s-a spus că studenții bursieri din anii terminali vor primi bursă până în luna septembrie inclusiv, indiferent de momentul în care aceștia vor susține examenul de finalizare de studii. Aceasta a fost propunerea ANOSR, iar Ministerul Educației Naționale a acceptat-o și a reglementat-o oficial prin Ordinul nr. 4104 din 21.06.2017.

Anumite universități nu au fost de acord cu această decizie a ministerului și au sesizat Curtea de Conturi în acest sens. Iar Curtea de Conturi a decis că nu există bază legală pentru a acorda studenților din an terminal burse până în luna septembrie inclusiv, atâta timp cât articolul 142, alineatul (7) din Legea Educației Naționale prevede că „persoana admisă la un program de studii universitare de licență, master sau doctorat are calitatea de student, respectiv student-doctorand, pe întreaga perioadă a prezenței sale în cadrul programului respectiv, de la înmatriculare și până la susținerea examenului de finalizare a studiilor sau exmatriculare, mai puțin pe perioadele de întrerupere a studiilor". Așadar, Ministerul Educației Naționale a decis să schimbe decizia luată în 21 iunie 2017 și să modifice criteriile generale de acordare a burselor printr-un nou Ordin (nr. 4355 din 13.07.2017), în așa fel încât studenții din ani terminali să beneficieze de burse doar până în momentul susținerii examenului de finalizare de studii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel