Studenții din România au noi lideri

Rodica Mitu / 17 aug 2018 / 11:09 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Capitala Tineretului din România 2018-2019 a găzduit, în perioada 7-15 august, cel mai mare eveniment studențesc național marca Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR).

În cadrul celei de-a XIII-a ediții a Forumului Organizațiilor Studențești din România (FOSR), cei peste 400 de lideri ai studenților, care fac parte din organizațiile membre ANOSR din toată țara, au dezbătut la Baia Mare situația învățământului superior din România, totodată stabilind prioritățile federației pentru noul an universitar și alegând noul Birou de Conducere.

Festivitatea de deschidere a avut loc miercuri, 8 august, în Aula Magna a Universității Tehnice din Cluj-Napoca – Centrul Universitar Nord din Baia Mare, printre invitați numărându-se Ioan Groza, secretar de stat în Ministerul Educației Naționale (MEN), Nicolae Postăvaru, vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Calificări (ANC), Petru Apostoaia, președintele Consiliulul Național al Elevilor (CNE), Mihai Dragoș, președintele Consiliului Tineretului din România (CTR) și prof. univ. dr. Petrică Pop-Sitar, prorectorul Universității Tehnice din Cluj-Napoca.

Evenimentele desfășurate pe parcursul FOSR au fost puternic influențate de însemnătatea istorică a Centenarului Marii Uniri, dar și de preluarea Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Participanții au luat parte, așadar, la dezbateri vizând cele două teme de maximă importanță în momentul de față, dar și la sesiuni de formare în diferite domenii de interes: educațional, resurse umane, scriere de proiecte, fundraising, relații publice, imagine, IT, legislativ și secretariat, leadership și management al proiectelor. Mai mult decât atât, cei prezenți au putut intra în contact cu Adam Gajek, președintele European Students' Union (ESU), familiarizându-se cu activitatea structurii la nivel european și schimbând bune practici. Dezbaterile au atins și subiecte precum noul proiect de Lege a Educației Naționale și General Data Protection Regulation (GDPR).

Noii lideri

Evenimentul s-a încheiat cu Adunarea Generală ANOSR, în cadrul căreia au fost aleși noii lideri ai studenților din România, noua componență a Biroului de Conducere fiind următoarea:

Președinte: Petrișor-Laurențiu ȚUCĂ (delegat Liga Studenților din Facultatea de Mecanică Timișoara)
Secretar General: Andreea-Raluca VIȘINICĂ (delegat Asociația Studenților de la Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din Universitatea din București)
Vicepreședinte Educațional: Larissa-Sorana BAIAȘ (delegat Liga Studenților Farmaciști din Timișoara)
Vicepreședinte Educațional: Irina DUMA (delegat Organizația Studenților din Universitatea Tehnică Cluj-Napoca)
Vicepreședinte Tineret: Lenuța-Ioana GRAD (delegat Liga Studenților „Pintea Viteazul" Baia Mare)
Vicepreședinte Relații Interne: Horia MOLDOVAN (delegat Organizația Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai" Cluj-Napoca)
Vicepreședinte Dezvoltare Organizațională: Vlad VĂTĂU (delegat Liga Studenților din Facultatea de Electronică și Telecomunicații)
Vicepreședinte Relații Internaționale: Artur ȚVENTARNÎI (delegat Organizația Studentilor Basarabeni din Timișoara)
Vicepreședinte Relații Publice: Anastasia COSTE (delegat Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara)
Vicepreședinte Proiecte: Daniel-Ionuț CIOCHINĂ (delegat Liga Studenților din Universitatea „Dunărea de Jos" din Galați)
Cenzor: Mihnea-George MUNTEANU (delegat Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare)
Cea de-a XIII-a ediție a Forumului Organizațiilor Studențești din România a fost organizată cu sprijinul Ligii Studenților „Pintea Viteazul" (LSPV) și al Universității Tehnice din Cluj-Napoca - Centrul Universitar Nord din Baia Mare (UTCN-CUNBM). Evenimentul este inclus în programul Baia Mare - Capitala Tineretului din România 2018 - 2019.

Activitatea federației în noul an universitar se va concentra asupra noii legi a educației naționale și a noilor direcții ale Procesului Bologna, noțiuni pe care le va analiza și disemina în rândul studenților pentru o mai bună înțelegere a acestora. În contextul preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, ANOSR se va implica în organizarea unor evenimente internaționale, care vor viza direct mediul universitar.

 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24